skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Wie zijn de ouders van Maria Jansdr. Swinckels geboren rond 1630

vertelde op 13 september 2021 om 13:52 uur
Ik zoek de (voor)ouders van Maria Jansdr. Swinckels, geboren rond 1630 waar weet ik niet en gehuwd rond 1655 (waar weet ik ook niet) met Thomas Jansz. Maes. Uit dit huwelijk worden in Lieshout 10 kinderen geboren: Joannes (de oude), Maria, Franciscus, Joannes (de jonge), Anna Margaretha, Leonardus, Elizabeth, Petrus, Henricus en Arnoldus.
Wie heeft aanvulling omtrent Maria Swinckels ?
Margriet

Reacties (10)

Cornelis
Cornelis zei op 13 september 2021 om 14:12
doopgetuigen Swinckels bij diverse kinderen van Maria en Thomas; Johannes, Johanna, Margaretha !
Peter van de Laar zei op 14 september 2021 om 14:32
kandidaat-ouders zijn:

Jan Hendricx ‘den ouden’ Swinckels, overl. 1670-1675;
tr.
Margriet Verbeeck, overl. Aarle-Rixtel 17-8-1693, dr Hendrick Judocus Verbeeck (notaris, secretaris en magister in Aarle-Rixtel) en Maria Magdalena (Mereijken) Janssen van Duijnhoven
Margriet zei op 14 september 2021 om 21:22
Toch is het heel vreemd met die Jan Hendrick Swinckels. Ik heb heel wat gezocht via wie was wie en geneanet maar kom er niet uit. Wel heb ik de doopdatum van Joannes gevonden in Gerwen 8-11-1615 maar helaas is de moeder niet vermeld. Bij geneanet wordt deze Joannes zowel de jonge als de oude genoemd terwijl altijd dezelfde doopdatum en -plaats wordt vermeld. De ene Joannes trouwt rond 1639 met Jenneke Peter van Luijtelaar en de andere (de oude) trouwt met Margriet Hendrick Joost Verbeeck. De achternaam of een patroniem van Margriet wordt helaas nooit vermeld. Waarom dezelfde Joannes zowel de jonge als oude wordt genoemd is me een raadsel. Misschien toch eens verder zoeken bij Hendrick Judocus Verbeeck of er iets in de rechterlijke archieven wordt vermeld waardoor er een tipje van de sluier wordt opgetild en Margriet (Margareta) als zijn dochter misschien ter sprake komt. Verder heb ik geen andere aanknopingspunten.
Margriet
Gerard W. Ch. Lemmens
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 15 september 2021 om 11:49
Dag Margriet,

Toch moet er heel wat werk gedaan zijn over de diverse families Swinckels, vooral door een hele goeie genealoge - Tineke Willems-Swinkels - uit Beek en Donk !!! Ik weet niet of ze nog leeft maar ik heb rondom 1990 veel contact met haar gehad., waarvan ik hele goeie herinneringen heb, want ze heeft mij veel geholpen !

Ze was een schat !!

Groeten uit East Sussex,
Gerard Lemmens
Hans Vogels zei op 15 september 2021 om 21:19
Dhr. Maasakkers heeft begin jaren '80 de familie Swinkels uitgezocht. De stamboom is gepubliceerd in een aantal delen. Ik kwam het onlangs nog tegen in het RHC te Eindhoven. Het staat in de bibliotheek en is te raadplegen.

Ik moet evenwel opmerken dat het conform de kennis van dat moment was. De 17e en oudere eeuwen hadden nog wat beter uitgezocht kunnen zijn maar Maasakkers wilde destijds zijn jarenlange onderzoek (vanaf ruwweg 1700) afronden en ten gelde maken bij geïnteresseerden. Ik heb hem een tijdje geassisteerd met het onderzoek naar de periode voor 1700.

Er zijn overigens twee broers met naam Jan, zonen van Hendrik Swinckels uit twee huwelijken, dacht ik. Ik ben evenwel de komende weken nog buitenslands. In de oude Yahoo-nieuwsgroep voor genealogie in de provincie Noord-Brabant hebben lang diverse Swinkels-bijdragen gestaan. Maar ja, die is er niet meer :-(
clericus.nl
clericus.nl zei op 15 september 2021 om 22:33
Hallo Magriet,

Heb een jan Swinckels uit Gerwen in mijn bestand zitten van 08-11-1615 bij mij onbekend van wie ik die gegevens heb. maar het lijkt een bestand te zijn van personen uit Gerwen

Hendrick Aert Swinckels zou in 1614 voor de 3de keer gehuwd zijn met Jenneke Peter Mathijssen Cuijpers heb echter geen trouwdatum maar en ± datum

hoop dat je hiermee vooruit kan.

Volgende generatie zouden we bloedverwant zijn met :

Arnoldus "Hendrick Marten" Swinckels en Joanna Hendricks Swinckels in de 14de generatie.
Moet deze echter zelf ook nog veriferen / controleren.
G.W.Ch. Lemmens zei op 15 september 2021 om 23:29
Verschillende families Swinkels dacht ik dat er zijn en dus men moet niet spreken over 1 familie !! Meestal als men het over 1 familie Swinkels praat verwijst men naar de brouwers familie Swinkels uit Lieshout ?!

Groet,

Gerard Lemmens

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: