Boxmeer

vertelde op 1 augustus 2018 om 16:25 uur

Is het u al opgevallen, dat de reliëfkaart van Noord Braband met name de streek van de gemeente Boxmeer verdacht veel lijkt op de laars van Italië?

Reacties (3)

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 3 augustus 2018 om 10:43 uur

Wat een grappig detail Gerard, qua temperaturen doen we vandaag de dag ook niet onder voor de laars van Italië :) .

Gerard Kluck zei op 4 augustus 2018 om 00:24 uur

Hallo Mariëet,

Wat is de wereld toch klein.
Ik zit te lezen op jullie BHIC, waar ik stuitte op de BVV, aanvankelijk NOAD geheten. Dan komen er twee personen ten tonele die het beiden over hun opa hebben. Herman van Boxtel komt tot de ontdekking dat zijn opa in 1920 voorzitter was van de vereniging en Peter Bonnier komt recent op de proppen met het feit dat zijn opa in de kampioensploeg van 1948 heeft gespeeld. Of wellicht als reserve stond opgesteld. Peter Bonnier zegt:”Mijn opa Fons de Moor speelde in de kampioensploeg enz.enz”…..hij vraagt uiteindelijk om meer informatie.

Jij Mariët licht een tipje van de sluier op met betrekking tot zijn vraag en verwijst naar een boek van Marty Verkamman en Frans van den Nieuwenhof.

Mijn(ondergetekende) vriendin, had twee collegae bij kpn telecom; “ 008 “ zeiden ze daartegen. Zij bediende namelijk de telefoon als de mensen om inlichtingen vroegen. Het waren de gezusters Verkamman, zussen van Marty. Een van de nog in leven zijnde zussen, kom ik nog geregeld tegen bij ons op het winkelcentrum. Dat wilde ik even kwijt, omdat ik het wel leuk vond.

Terug nu naar de BVV…Wat Herman van Boxtel betreft. Hij komt later met een corrigerende reactie met betrekking tot de oprichting van de BVV en noemt als jaartal 1996. Sorry, maar dat kan ik helemaal niet plaatsen in de context van het verhaal.

Citaat van Herman van Boxtel
Beste Frans van de Pol, ik moet toch even reageren, ik heb inderdaad veel "gevonden" over mijn grootvader en natuurlijk het volksvoetbal en BVV. Maar ik moet toch enkele correcties aanbrengen bij de openingszin, BVV is in 1996 opgericht………??????

Ik meende het volgende gelezen te hebben:
In 1907 richtten de sigarenmakers Gijs van Leur en Jan Hootsmans in Den Bosch een voetbalclubje op onder de naam NOAD: Nooit Opgeven Altijd Doorgaan. Het was een echte arbeiders- en volksclub. Zonder kapelaan, uitzonderlijk voor die tijd.

Verder las ik…
De sigarenmakers van NOAD sloten zich 1909 aan bij de Brabantsche Voetbal Bond en werden daar in 1916 kampioen van de Eerste Klasse. Kort daarna stapte de vereniging over naar de veel sterkere, neutrale, Nederlandsche Voetbal Bond. Om verwarring met het Tilburgse NOAD, dat in dezelfde competitie uitkwam, te voorkomen, nam de club in 1918 de naam BVV (Bossche Voetbal Vereniging) aan.

Ik vraag mij af hoe het nu in werkelijkheid zit??

Overigens heb ik ook nog even gekeken of ik iets kon vinden van de opa van Peter Bonnier. Dit is het resultaat. Op de lijst van spelers die ooit zijn uitgekomen voor het Nederlandse elftal komt de naam Fons de Moor niet voor. Niet positief dus maar wel informatie.
Groeten Gerard Klück
Rotterdam

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 4 augustus 2018 om 15:11 uur

Bedankt voor je leuke reactie Gerard, en de wereld is zeker maar klein :).
Wat het jaartal van oprichting van BVV betreft, hiervan is zelfs mijn collega Frans van de Pol, die alle verhalen over de voetbalverenigingen op onze website geschreven heeft, niet zeker. We hopen echt dat iemand anders ons daar meer over kan vertellen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: