Erpse families

vertelde op 7 juni 2008 om 13:10 uur

Zie http://www.stamboom-erp.nl" target="_blank">stamboom-erp voor genealogieen van verschillende Erpse families.

Reacties (13)

Christian van der Ven bhic zei op 7 juni 2008 om 20:41 uur

Mooie website hoor! Ik heb er even doorheen gekeken en denk dat iedereen met voorouders uit Erp hier altijd wel iets uit moet kunnen halen!

Gerard van Erp zei op 9 november 2008 om 18:41 uur

Geacht team,
Mijn naam is Gerard van Erp en woon al ruim 18 jaar op Aruba en de Antillen. Mijn geboorteplaats is Veghel, mijn ouders waren Henricus Jacobus Pancratius van Erp, geboren te Eindhoven op 26 juli 1924 en Bertha van Gemert, geboren te Beesd op 8 maart 1923. Voor zover ik weet heeft niemand een uitgebreide stamboom van de familie van Erp gemaakt. Wellicht wel kunt u mij op op weg helpen naar iemand die daar mee bezig is. Ik zou familie zijn van de heeren Van Erp maar daar heb ik geen enkele bevestiging, cq bewijs van.
Bij voorbaat mijn hartelijke dank,


Annemarie van Geloven bhic zei op 11 november 2008 om 11:52 uur

Beste Gerard,
In de bibliotheek van BHIC vind ik op onze website (historisch onderzoek):
Genealogie de la famille D'Erp, 1233-1640; Toegangsnummer 1569, Inventarisnummer VEGHDOC.0116; Locatie: Thuispunt Veghel. Meer informatie hierover kun je vragen via: thuispunt@bhic.nl (dit e-mail adres wordt alleen geopend wanneer daar iemand dienst doet).

Wie er met de familie Van Erp bezig is, kun je misschien te weten komen via andere genealogische forums op internet. Ik zal een scan van een globaal onderzoek naar de adellijke familie Van Erp (met familiewapens) naar je e-mailadres versturen. Verder zul je zo veel mogelijk vanuit je eigen tak terug moeten zoeken om een eventuele aansluiting met dit geslacht te vinden. Houdt onze vernieuwde website begin volgend jaar in de gaten. Het zal dan ook mogelijk worden akten Burgerlijke Stand en DTB's van vóór 1811 te downloaden. Verder komen er veel nieuwe indexen bij.
Succes en vriendelijke groet op deze gure herfstdag vanuit Nederland.

Prévet Marianne zei op 9 augustus 2009 om 21:51 uur

Hallo, ik zal me even voor stellen. Ik heet Marianne Prévet-de Groot, en ik ben een familielit van je. Jouw moeder, is een tante van mijn moeder! Mijn oma haar naam was: Alijda van Gameren-van Gemert.
Mijn moeder heet: Josephina, roepnaam Fien de Groot-van Gameren. Ik wil graag als het mogelijk is iets te weten te komen van de familie van Gemert, als dit kan laat me dan iets horen. Ik woon in Frankrijk sinds 33 jaar en mijn moeder woont hier ook. Hartelijke groeten en hopelijk spoedig via de mail, Marianne Prévet-de Groot.

Jan van Erp Veghel zei op 10 augustus 2009 om 22:56 uur

Marianne,
Er is al een uigebreide stamboom opgesteld door Theo van Erp die op internet te vinden is en waar ook de genoemde Van Erpen die Gerard noemt in voorkomen.

Hans de Vries, Amersfoort zei op 25 oktober 2009 om 10:56 uur

Dag Jan,
De naam Van Gemert komt voor in de kwartierstaat van mijn schoonzoon. Het gaat om Michael (ook Michiel) van Gemert, otr 30-01-1779 Lommel, tr 14-2-1779 Veldhoven met Elisabeth Jacobs. Uit de aantekeningen bij dit huwelijk blijkt dat Michael geboren is in Veldhoven, woont te Lommel, en wednr is van Dingena Senders. Uit het huwelijk met Elisabeth zijn mij tussen 1781 en 1787 drie dopen bekend te Veldhoven.

Wil Konijn-de Jong zei op 9 november 2016 om 14:18 uur

Marianne Prévet,
jouw moeder is een nicht van mij. mijn moeder was Catharina, beter bekend als tante Rien. bijzonder dat ik jou hier vind

Jan van Erp zei op 26 april 2018 om 10:42 uur

Hallo, tante Rien, uit Koog aan de zaan, was een zuster van ons moeder geboren in Beesd. Wij kwamen regelmatig bij jullie op bezoek.
Voor wat ik weet van tante Fien is dat deze in Utrecht woonde, klopt dat ?

Gerard van Erp zei op 22 mei 2020 om 23:10 uur

Hallo Wil,
Het is inmiddels mei 2020 en nu zie ik pas je bericht en de reactie van mijn broer Jan.
Wellicht een idee om eens een reunie te organiseren. Ook ik heb goede herinneringen aan de banden met de familie in Koog aan de Zaan.

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 25 mei 2020 om 10:37 uur

Beste Gerard, omdat het inderdaad al wat langer geleden is dat Wil heeft gereageerd, heb ik haar even een mailtje gestuurd om haar van jouw vraag op de hoogte te brengen. Hopelijk komt het tot een reünie.

Gerard van Erp zei op 25 mei 2020 om 11:11 uur

Goede morgen Mariët,
Hartelijk dank !

Wil Konijn-de Jong zei op 26 mei 2020 om 18:39 uur

tante Rien was miin moeder. ik ben Wil, de oudste, dan Fien en Julia, de tweeling
mijn broers Koos en Joop.
ook heb hele leuke herinneringen aan iedereen. laten we contact maken.

Gerard van Erp zei op 26 mei 2020 om 19:16 uur

Goede avond Wil,
Ik kan me de familie in Koog aan de zaan herinneren als een gastvrije familie waar de hele familie van Erp altijd welkom was, voor het hele weekend.
Als Brabantse kinderen was het spannend dat er een roeiboot achter het huis lag en dan naar ‘t Veld te gaan.
Lijkt me byzonder leuk dat er na zo’n 50 jaar weer kontakt komt, nu we allemaal een heel leven achter ons hebben.
Ik woon al 30 jaar op Aruba en Bonaire, maar nu voor een aantal maanden in Nederland.
Mijn emailadres is gerardvanerp@yahoo.com

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: