skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

GOVAERT- met erfenis te Riethoven- 1668

Alain Govaert vertelde op 6 juni 2019 om 10:51 uur
Jacobus Govaert, fs. Jacobus ( ca 1620-1719) ;
Erfenis bij overlijden vrouw Anna de Worms (1668) : Een proces tussen erfegenamen. Wonen te Gent Sint-Michiels Zuid parochie.
Erfenis is :
Een huis en goederen te Rijshoven (Riethoven) onder de Bank van Bergheijck, in de Meyereye van s'-Hertogenbosch in Noord-Brabant
We lezen uit processen, een twist omtrent de erfenis tussen Pieter Bandoncq en Jacobus Govaert, dat er een goed gelegen is in de Meyerye van s'Hertogen Bosch. De Meyerye is een landstreek in het Noord Oostelijk deel van Brabant, gelegen in Nederlands Brabant. De andere streken in Brabant zijn Leuven, Antwerpen en Brussel, en gelegen in Belgie.
Het huis te ‘Ryshove' is gelegen onder de Banck van Bergheijck of Bergeik. Ryshove(n) is dan vermoedelijk Riethoven. Dat wordt bevestigd met volgende Rekest uit 1742. Riethoven is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Bergeijk.
'folio 232 – dinsdag 13 februari 1742: Rekest van Pieter Billemans rooms werelds priester geboortig van Rijshoven [vermoedelijk Riethoven bedoeld] .....'

Ik ben op zoek naar de herkomst van mijn voorouder Jacobus Govaert. Volgens deze erfenis , heeft hij een link naar het verre Riethoven. Zijn er tussen 1550-1650 gekende families Govaert te Riethoven en omstreek ?

Reacties (6)

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 13 juni 2019
Heb je misschien al navraag gedaan bij het RHC Eindhoven? Daar liggen de schepenbankarchieven van Riethoven/Bergeijk en omstreken. Verder zou je nog contact op kunnen nemen met de heemkundekring Bergeijk. Veel succes met je zoektocht, Alain!
Alain Govaert zei op 11 juli 2019
beste Lisette, dank voor de waardevolle tip. Ik heb inderdaad belangrijke documenten over mijn familie te RIETHOVEN kunnen terug vinden. Ik verkreeg ondertussen een kopie over een erfenis te Riethoven die alle info en gekende familieleden uit 1600 , die ik al had vanuit de Gentse registers, samenknoopt met de gegevens uit Riethoven. Nogmaals grote dank. Ik zoek alvast verder. Zover passen de puzzelstukjes.
Alain Govaert zei op 11 juli 2019
Best Lisette, te Riethoven blijkt de familienaam een patroniem te zijn, d.i. elke generatie verder krijgt als familienaam de voornaam van de vader. Is dit gegeven een gekend fenomeen in Noord Brabant ?
alain govaert zei op 17 juli 2019
Weet iemand hoe aan een kopie van volgende akte kom ? Dit zijn mijn directe voorouders. Acte van transport uit 1696: Jacob en Jenneke Hoogaarts verkopen publiek o.a. huis, hof aangelag met vervallen brouwhuijske op de Voort te Riethoven; Inv. 35 f309verso.
Komt uit Catalogus Cultuurhistorische Inventarisatie Erfgoedkaart Bergeijk Versie 2017, pagina 205.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: