toebak

vertelde op 4 oktober 2019 om 11:22 uur

Ik ben een boek aan het schrijven omtret mijn voorouders Toebak.
Zij kwamen uit LageZwaluwe. Zijn er mensen die mij kunnen helpen aan verhalen en of fotos van Johannes Toabak Deze Jan ,mijn overgrootvader dus, werd geboren op 07-12-1868 te Hooge en Lage Zwaluwe.
Hij woonden met zijn ouders onder aan de dijk in Lage Zwaluwe . Zij hadden daar een winkeltje.?? Het waren ondernemende mensen en waren een groot gezin.

Johannes Toebak, was de zoon van Wouter Toebak en Josina (de) Braat. Verder op in dit boek ga ik je uitgebreid vertellen over Wouter en Josina en de voorouders daar weer van.
Jan zijn geboorte aangifte was op 07-12-1868
Jan is overleden 31-10-1948 te Engelen. Wie kan mij helpen om mijn boek verder uitte werken?

Reacties (2)

Norah zei op 5 oktober 2019 om 20:07 uur

Voor dit soort vragen wordt meestal de heemkundevereniging van die plaats aangeraden. In dit geval is het www.erfgoedzwaluwe.nl

Verder nog informatie bij www.regionaalarchieftilburg.nl
Mvg.

Helena zei op 5 oktober 2019 om 22:30 uur

Met het advies van Norah kom je hopelijk nog wel verder.
Verhalen en foto's rondom een voorvader zijn meestal alleen bekend in naaste omgeving waar iemand gewoond en gewerkt heeft en in de families zelf.

Ga je soms meer vragen krijgen n.a.v. verder onderzoek naar je verdere voorouders in Zwaluwe dan kun je deze beter zetten in het forum waarin deze soort vragen meer opvallen, waar genealogische - en aanverwante vragen meestal gesteld worden: http://www.bhic.nl/onderzoeken/forum

In het gezin van Wouter Toebak / Josina de Braat zijn tussen 1861-1870 in totaal 8 kinderen geboren waarvan 1 kindje doodgeboren en 3 kinderen op zeer jonge leeftijd (paar maanden oud) al overleden. Dus 4 kinderen die langer in leven bleven, huwden enz. : Johanna *1862, Anthonie *1863, Wouterdina *1865 en Johannes *1868. Beroep van de vader zoals in de meeste akten genoteerd werd: arbeider.

N.B.: In de index bij het RA Tilburg staat bij de notering van geboorte van de tweeling in 1866 (aktenrs. 60 en 61 ) de naam van de vader eenmaal als Wouter Welten Toebak <- dit is incorrect. Welten de achternaam die hoort bij de geboorte op de pagina ernaast (aktenr. 62)

Heb in het boekje 'Zwaluwe in oude ansichten (deel1) " gezocht naar foto's waarbij de naam Toebak zou kunnen staan. Niets gevonden. Je overgrootvader Johannes is al in 1899 van Zwaluwe vertrokken naar Bokhoven (en aldaar gehuwd). Veel foto's werden er in die tijd nog niet gemaakt. Acht de kans dan ook klein dat er in Zwaluwe foto's van hem of zijn familie zullen zijn van die jaren ervoor, maar niet geschoten altijd mis he.. Herinner me wel toen ik enkele jaren geleden met eigen onderzoek in Zwaluwe bezig was dat ik eens een website tegenkwam met meer info en foto's van H.-/L. Zwaluwe. Niet direct die hier bij BHIC bedoeld. Kan die site zo snel niet meer terug vinden. Mogelijk kan iemand van de heemkundevereniging je toch hiermee verder helpen.

Misschien zijn er wel foto's van hem vanaf de tijd (1899) dat hij in Bokhoven en Engelen woonde. Heb je al nagevraagd bij de wijdere familie?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: