skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

500e Kersten-woning

De heer Gerritse overhandigt hier in november 1966 de huissleutels aan de kersverse bewoners van de 500e Cuijkse Kersten-woning, zo lezen we in het bijschrift bij deze foto. Mevrouw krijgt daarbij ook nog een mooie bos bloemen in de handen gedrukt. De vlag hangt uit en er wordt gelachen; het is een bijzondere dag.

De heer Gerritse opent de 500e Cuijkse Kersten-woning, Cuijk 1966 (foto: Fotostudio Jan Waarma, collectie BHIC CUI0494)De heer Gerritse opent de 500e Cuijkse Kersten-woning, Cuijk 1966 (foto: Fotostudio Jan Waarma, collectie BHIC CUI0494) 

Kijk naar Toen

Wellicht is het een begrip in Cuijk, maar wie kan ons vertellen wat bedoeld kan worden met een ‘Kersten-woning’? Staan deze woningen er nog en zo ja, in welke straat of wijk? Was je bij dit feestelijke moment aanwezig, woonde jij ook in zo’n woning of ken je een van deze mensen?

Alle herinneringen zijn welkom. We hopen op reacties. Vertel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (8)

Fatma Sahinturk zei op 21 mei 2019 om 11:33
Eerste sleutel overdracht aan fam. Verhoeven aan Looiersgaarde Cuijk-Noord. Hun zoon woont nu in dat huis. Mijn vader en mijn zus kwamen in 1973 in volgende blok wonen, de rest van de familie kwam in 1974 naar Nederland. Mijn jongste zusje was een vriendin van de dochter van familie Verhoeven (Esther Verhoeven) Mijn ouders hebben tot hun overlijden in dat zelfde huis gewoond. Ik heb het huis gekocht en woon dus in een Kersten huis met heel veel plezier. Wat jammer is dat deze type huizen een plat dak heeft anders waren ze perfect geweest.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 21 mei 2019 om 15:41
Bedankt voor je berichtje, Fatma! Dan woon je al heel wat jaren, als ik het goed begrijp... Weet je toevallig ook of Kersten de naam van de architect was? Wat maakt het huis zo fijn? (En zijn nog veel mensen van het 'eerste uur' die daar al sinds eind jaren zestig, begin jaren zeventig, wonen?) Ik ben heel benieuwd!
Esther Verhoeven zei op 22 mei 2019 om 14:01
Dit is een foto van mijn ouders, mijn moeder Gerrie Verhoeven is helaas overleden. Mijn vader Leo Verhoeven zegt dat het de 500e woning was die in Cuijk Noord werd gebouwd. Kersten is de naam van de aannemer. De sleuteloverdracht was 4 november 1966. Toen mijn ouders de sleutel kregen stond er al 1 flat en waren ze bezig met het bouwen van de andere 3. Mijn ouders hebben er bijna 30 jaar gewoond.
Het was een leuke buurt vroeger om in op te groeien met veel jonge kinderen ( er woonden 3 vriendinnetjes bij me in de straat) en de Michael school stond aan de overkant.
Ik heb er leuke herinneringen aan
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 22 mei 2019 om 15:14
Jee Esther, wat bijzonder! De aannemer is dus de naamgever. Kende je deze foto al? En misschien een rare vraag, maar heeft je vader nog enig idee hoeveel hij (samen met je moeder natuurlijk) moest betalen voor het huis?
Esther Verhoeven zei op 23 mei 2019 om 12:31
Ja ik kende de foto al. Mijn ouders hebben het kranteknipsel nog uit die tijd.
Toen ze de sleutel kregen was het nog een huurwoning en jaren later konden ze het kopen en koste het huis 40 duizend gulden.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 23 mei 2019 om 13:31
En waarschijnlijk was dat destijds ook gewoon een gigantisch bedrag (dat lijkt me zo dan)

Leuk om te weten, Esther, dank voor je aanvulling, hoor!
Chris van Alem zei op 5 juni 2019 om 10:44
Deze foto staat vrijwel zeker ook in ons boek over de industrialisering van Cuijk tussen 1945-2000. Woningnood is daarin een belangrijk thema. Het boek verschijnt in oktober 2019. Aannemer Kersten kwam overigens uit Boxmeer.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 5 juni 2019 om 14:21
Ah, dank voor je aanvulling, Chris. Je houdt ons vast wel op de hoogte over de komst van het boek hè?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen