i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Herpen
Tags:

Aan het werk

vertelde op 20 februari 2015 om 11:30 uur

Een kijkje op de werkvloer bijā€¦? We zien hier een aantal keurig geklede mannen aan het werk, maar waar is de grote vraag. Misschien is dit het gemeentehuis in Herpen en zijn het ambtenaren.

 

Het zou ook het postkantoor kunnen zijn. Er liggen tenslotte een flink aantal stempels op de verhoging op tafel met daaronder veel briefpapier.

Het lijkt er op dat we in de jaren twintig zijn beland, maar ook de datering is ongewis. Een mooie uitdaging voor de echte speurneuzen uit Herpen om antwoorden te vinden bij deze foto.

Zie jij aanknopingspunten voor het ontcijferen van deze foto? Deel je kennis! 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 2 maart 2015 om 10:03 uur

Meneer Elemans wees ons telefonisch op het boek "Huisseling, van verleden tot heden" waarin deze foto ook staat. Met als bijschrift: "Kantoor en personeel der Brandassurantie van den NCB te Huisseling. Eén van de medewerkers was Herpenaar Jan Mes, die tevens secretaris en ontvanger van de gemeente Herpen was. Hij overleed omstreeks 1923."

Meneer Elemans vertelde erbij dat deze 'brandassurantie' daar 25 jaar gevestigd is geweest. "Wel bijzonder dat er in een dorpje waar 80 man wonen een kantoor van 8 man zat. Als je goed kijkt naar de foto, dan zie je dat er vier man vóór en vier man achter de schuifdeuren zitten. Het kantoor was gevestigd in een burgerhuis en dat is hier nog goed zichtbaar."

Thera Schrijvers-van Dooren zei op 2 maart 2015 om 22:10 uur

Toen ik de foto in De Sleutel zag staan, dacht ik "die foto heb ik ook", want mijn vader staat erop. Mijn vader is Cor van Dooren. Hij is de allerjongste op de foto en zit links vooraan. Zijn geboortejaar is 1901. Ik schat hem hier op een jaar of 18. Ik heb de foto inderdaad tussen andere oude foto's gevonden. Het verhaal dat ik bij de foto heb is dat het mijn vader's eerste baan was.

Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 3 maart 2015 om 10:05 uur

Wat leuk dat u ook reageert, Thera! Nu is er weer iemand op deze foto geïndentificeerd. Heeft u vader wel eens iets verteld uit die tijd? Het is zo leuk om nu nog iets van die sfeer te proeven of om leuke anekdotes te horen.

Jeroen Arts zei op 19 november 2015 om 09:49 uur

Deze foto is gemaakt in het voormalige burgemeestershuis aan de Grotestraat 54. De aanbouw met de tafel vooraan is inmiddels afgebroken en de schuifdeuren zijn vervangen door tuindeuren. Leuk om te lezen dat de persoon links vooraan Cor van Dooren is. Dat wisten wij nog niet.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 3 september 2010 om 15:29 uur

Hezikse ambtenaren

vertelde op 22 augustus 2011 om 10:59 uur

Ordners