i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Haaren
Tags:

Nieuwe pastoor met bakken regen onthaald

vertelde op 17 april 2019 om 09:44 uur

Het hád een mooie lentedag kunnen zijn, die vrijdag in mei 1958. Maar de thermometer tikt maar net 8 graden aan, en het regent lang en hard: bijna zestien (!) uur die dag. En da's nou net de dag van de installatie van pastoor Verrijt in Haaren.

Installatie van pastoor Verrijt

Het is 16 mei 1958: de dag van de installatie van pastoor J. Verrijt in Haaren. Maar er is geen lentezonnetje te bekennen. Sterker nog: de regen komt met bakken naar beneden. Donkere wolken pakken zich zo dicht opéén dat het wel nacht lijkt. De burgemeester heeft zijn hoed afgezet en ook mensen langs de kant – gehuld in lange regenjassen – nemen hun hoofddeksel af. Iedereen kijkt bedrukt onder de klaterende regen. Maar er is één uitzondering: de pastoor zelf. Zijn toog is zichtbaar doorweekt en hij heeft waarschijnlijk geen droge draad meer aan zijn lijf. Maar pastoor Verrijt straalt. En laat daarmee toch de zon even schijnen.

Deze pastoor blijft tot 1974 in Haaren, en is na zijn vertrek terug te vinden in het stratenplan. Tussen kerk en sporthal heet het voortaan Pastoor Verrijtlaan. Van de oud papierverzameling die mede (?) door deze pastoor op poten in gezet, is een mooi filmpje bewaard! Wil je het zien? Klik dan hier!

Was jij bij zijn installatie? Heb je andere herinneringen aan deze pastoor?

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 23 mei 2009 om 12:30 uur

Pastoors in Haaren, 14e eeuw-nu

vertelde op 30 april 2015 om 17:10 uur

Zonnige installatie