i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Veghel
Tags:

Barakken van Bert Kloen

vertelde op 15 april 2016 om 11:47 uur

Op deze foto van rond 1950 zien we werkstad Veghel zoals we die graag zien: de NCB, de haven, de vrachtschepen. En op de kade de “Barakken van Bert Kloen”.

Barakken van Bert KloenEen rijtje op het oog piepkleine woningen waar nauwelijks een gezin in past. Maar misschien bent u er wel, samen met veel broertjes en zusjes, in opgegroeid. Misschien vond u het juist reuze gezellig en kunt u ons daar hele verhalen over vertellen.

“Bert Kloen” –de betekenis van de bijnaam is ons onbekend-  was voerman Lambertus van der Heijden. Hoe een bescheiden voerman de eigenaar van een hele rij huizen kan worden is mogelijk weer een heel ander verhaal, en ook dat verhaal horen we graag!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Willie Damen van de Mosselaer zei op 24 april 2016 om 11:31 uur

Het verhaal van Bert Kloen geschreven door W. Cornelissen, is te vinden in het Periodiek 'Vehchele tot Veghel'. 11e jaargang nr.1 maart 1991.
Daarin is te lezen dat in 1885 toen drie huisje werden gesloopt en de rest verenigd tot 2 woonhuizen. Maar ook die kwamen in 1920 onder der slopershamer.

Frans van de Pol zei op 26 april 2016 om 09:20 uur

Geachte mevrouw Damen,

Hartelijk dank voor uw reactie, en: U heeft helemaal gelijk! Wij hebben nog eens goed in onze fotodatabase gezocht en vonden daar een tweede exemplaar van deze foto, maar nu met "ca. 1940" als datering. Daar vonden we ook de vermelding dat dit ongeveer de plaats is waar de Barakken van Bert Kloen gestaan moeten hebben. Dit zijn dus zeker niet die beruchte barakken zelf!

Maar wij willen nu uiteraard helemaal graag weten wie zich de huisjes op deze foto nog herinnert, en ons daar meer over kan vertellen.
Verder zouden een foto van de échte barakken, zo die al zou bestaan, plus het antwoord op onze vraag hoe een voerman de eigenaar van een hele rij huizen kon worden, uiteraard nog steeds van harte welkom zijn!

Willie Damen van de Mosselaer zei op 28 april 2016 om 08:17 uur

Zie ook mijn verhaal hierover. Ik ben nu nieuwsgierig geworden en probeer het een en ander uit te zoeken.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 1 april 2010 om 13:56 uur

Petroleum halen

vertelde op 3 november 2010 om 14:38 uur

Verkeer in Veghel

vertelde op 2 december 2015 om 18:09 uur

Adempauze

vertelde op 10 juni 2016 om 15:42 uur

Barakken van Bert Kloen 2