i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Tilburg
Jaar: 1934
Tags:

De Firma Janssen & Co in kerkornamenten

vertelde op 17 december 2016 om 19:26 uur

Uit een kleine advertentie in de 'Katholieke Illustratie' van 19 december 1934 blijkt dat deze firma handelde in wel heel uitzonderlijke producten. De firma bestond toen al maar liefst 70 jaar (opgericht in 1864) en verkocht een variƫteit aan kerkornamenten, zoals we kunnen lezen in de advertentie.

Het assortiment bestond uit een "Groote sorteering in Liturgische Gewaden, Borduurwerken, Zijdestoffen, Galons, Franjes, Kazuifels en verdere kerkparamenten. Processievanen en Banieren."

Men deed ook aan "herstelling en vernieuwing van oude paramenten" en verder had men ook nog "vaandels voor verenigingen, Kerksieraden in goud, zilver en koper, Kruiswegstaties, Kerststallen, beelden en verder kerkelijke benoodigheden."

Dat deze advertentie geplaatst werd, is ook al weer ruim zolang geleden als dat het bedrijf toen bestond. De firma zal nu wel niet meer bestaan en al zeker niet in die hoedanigheid.

Maar mochten er nog lezers zijn die hier iets of wat weten over deze firma, vertel het dan onder dit verhaal. Misschien maakt het bij meerderen herinneringen los.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: