skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

Bevrijders in aantocht!

In september 1944 was het dan eindelijk zo ver. Deze drie stoere Engelse knapen waren op weg om ook Mill te bevrijden. Kun jij je nog iets herinneren van de strijd en het daaropvolgende bevrijdingsfeest?

Drie Engelse soldaten op weg om Mill te bevrijden

Deze drie stoere Engelse soldaten zijn er klaar voor in september 1944. Op naar Mill, naar de bevrijding! Zeeland, Uden en Velp was dit geluk al ten deel gevallen, zoals we op de tank kunnen lezen. Vol goede moed trokken de Tommy's verder naar Mill.

Wie kan zich nog iets herinneren van de strijd in 1944 en het daaropvolgende bevrijdingsfeest in Mill? Misschien herken je één van de soldaten op de foto of staan er andere gebeurtenissen uit de oorlog in je geheugen gegrift. Deel ze met ons!

Reacties (5)

Albert
Albert zei op 25 februari 2017 om 11:14
Dat was op een late zondagavond toen een "Tommy" (een Engelse soldaat) plotseling bij ons binnenstapte voor info. Onze buurman stond namelijk buiten met de handen omhoog, omdat hij daar nog, (pikdonker ivm verduistering) liep en hij aangezien was voor een zwervende Duitser. Er liepen in de bosrijke omgeving nog Duitsers rond, die verrast waren door de parachutisten van "Market Garden". Ik zat destijds op de middelbare school en werd diverse malen als tolk ingeschakeld. Ook nog later toen een Canadese arts bij mijn ouders enkele maanden een praktijk had voor het Canadese leger en er ook landgenoten kwamen om geholpen te worden. Onder andere ook voor schurft, die patiënten werden naakt behandeld. Als het vrouwen waren werd mijn zus ingeschakeld (,,,) en bij mannen mocht ik het doen. Maar er waren ook andere patiënten. Zo heb ik de heer Waggelmans uit St Hubert mee thuis gebracht in een militaire jeep. Hij was aangereden en verpleegd. Er was nog een speciale vergunning nodig om mee te gaan in een militair voertuig, omdat er gevaar was voor beschieting uit de lucht. Mijn chauffeur was Roy Arsneau, een kapper. Een goed katholiek en als het enigszins mogelijk was ging hij zondags mee naar de kerk en was ruimhartig in zijn donatie op de kerkschaal!!!!
Het "probleem" met buurman Toon Rovers was snel opgelost. De Engelsman is nog even gebleven en vertelde tegen mijn vader, die bij de PTT werkte, dat ook hij postbeambte was. Als herinnering heb ik een foto van hem gekregen. Ik heb geprobeerd om zijn foto hierbij in te plakken, maar dat is niet gelukt en ben bereid deze alsnog te sturen. Laat mij het maar weten.
Albert
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 27 februari 2017 om 08:26
Bedankt voor je verhaal Albert. We zouden heel graag de foto erbij willen plaatsen. Zou je hem naar ons toe kunnen mailen? ( info@bhic.nl, tav. forumbeheer). De foto zal dit verhaal nóg aansprekender maken.
Albert zei op 18 juni 2017 om 08:22
Mariët, Ik heb de foto gevonden en per mail verzonden. Ik hoor het graag als deze geplaatst wordt.
Winston zei op 15 oktober 2023 om 15:06
De Lance Corporal op de foto (met boven zijn rang het embleem van chauffeur-instructeur) draagt het embleem van de 61st Infantry Division. Deze eenheid heeft in zijn geheel niet deelgenomen aan de opmars door Frankrijk, België en Nederland. De divisie, samen met enkele andere Home Defence divisies, leverde aanvullingstroepen om de verliezen binnen eenheden van 21st Army Group op te vullen. Vermoedelijk is de foto eerder in het Verenigd Koninkrijk gemaakt.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen