i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Grave
Tags:

Bidprentje van... Hitler?

vertelde op 3 november 2011 om 20:32 uur

De uitgifte van bidprentjes is met name in katholieke kringen gebruikelijk. Ze zijn bedoeld om bijzondere momenten in herinnering te houden, bijvoorbeeld een geboorte, een doop of een priesterwijding. Meestal echter worden bidprentjes uitgegeven bij het overlijden van iemand. Hier treffen we wel een heel bijzonder exemplaar...

Het prentje is normaal gesproken bedoeld om de herinnering aan de overledene levend te houden en om hem of haar nog eens te gedenken in je gebeden.

In de nagelaten spulletjes van mijn overleden moeder vond ik onlangs een bijzonder exemplaar. Aanvankelijk schrok ik, het gaat namelijk om een bidprentje van niemand minder dan Adolf Hitler. In een flits denk je … mijn moeder zal toch niet symphatie hebben gehad … !

Dat blijkt gelukkig niet. Integendeel. Wat direct opvalt is dat het hakenkruis, dat prominent op het bidprentje staat afgebeeld niet, zoals gebruikelijk, in een schuine stand staat. En ook de tekst is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

Enfin, leest u zelf maar. Het bidprentje, of liever gezegd het spotprentje, is geschonken aan het Graafs Kazemattenmuseum.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 17 juni 2013 om 16:00 uur

Marinus van der Lubbe op de Leur

vertelde op 16 december 2011 om 11:02 uur

De Bende van Oss in de pers

vertelde op 16 mei 2009 om 12:00 uur

Veerbaas verdwijnt in storm