i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Esch
Tags:

Bierpompfeest 2006 en Digitaal geschiedenisboekje Esch

vertelde op 21 juni 2009 om 14:37 uur

Afgelopen Hemelvaartsdag heeft het BHIC zijn eerste lokale website, die van Esch, officieel gepresenteerd aan alle Esschenaren. Wanneer kan dit beter dan tijdens het traditionele Essche Bierpompfeest dat dit jaar op 25 mei heeft plaatsgevonden? Het is inmiddels traditie dat op deze dag de burgemeester en inwoners van Esch de nieuwe dorpelingen feestelijk ontvangen in hun nieuwe gemeente.

Het BHIC stond niet voor niks met een kraam onder de kastanjeboom op het marktplein met als pronkstuk zijn gloednieuwe lokale historische webpagina van Esch. Met deze lokale pagina wil het namelijk een steentje bijdragen aan deze eerste kennismaking en kan het de nieuwe inwoners van Esch (maar ook zij die er al járen wonen) meer vertellen over de geschiedenis van hun dorp (en gemeente) en zijn bijzondere gebouwen, beruchte personen en spraakmakende gebeurtenissen.

Nóg leuker gaat het worden als mensen zélf iets over hun gebeurtenissen in het dorp willen vertellen, over hun tijd in de schoolbanken, het verenigingsleven, over wat zuster Arnulfa voor hen betekende of over die bijzondere schooljuf… Het lokale prikbord is hier de ideale chatbox voor.

Maar nog even terug naar het Essche Bierpompfeest. Wij vonden het een geslaagde dag! Veel mensen bezochten onze kraam en waren oprecht geïnteresseerd in deze nieuwe webpagina. De foto’s die wij er presenteerden riepen bij velen leuke reacties op. Veel Esschenaren hadden foto’s over vroeger bij zich. Deze mochten we scannen voor het virtuele fotoalbum van Esch. Enkele foto's van de heer J. van Roosmalen en van Hanneke Schuurmans hebben we hier vast opgenomen. Maar onze hartelijk dank gaat natuurlijk uit naar alle mensen die ons hun oude foto’s hebben geleend. Wij gunnen je hieronder graag een kijkje.

Driesprong met postkantoor c. 1900 (Foto: Hanneke Schuurmans)
Familie Van Roosmalen Marie van Roosmalen en haar kleinkinderen Theo en Willie (op schoot)
Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 5 februari 2010 om 08:53 uur

De drie kastanjebomen (Aesculus hippocastanum)

vertelde op 26 november 2009 om 13:18 uur

Het geheugen van Sint Anthonis

vertelde op 21 maart 2014 om 11:02 uur

Heerlijk helder...