skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Bijnamen in Heesch

Vroeger hadden veel mensen in Brabantse dorpen een bijnaam. Men kende nauwelijks de echte naam. Ik heb er een stel Heesche bijnamen opgeschreven, die mij te binnen schoten.

Ik ben d’r enne van Jan en Anna Geurts uit His. Onze pa was eigenaar en mulder van de Witte Molen. Dieje meule was toen alleen nog maar unne toren, zonder wieken. Begin vijftiger jaren werd ik geborre in ‘t huiske tegenover de meule. En wel op de Velft B163, later Witte Molenweg 2 (en nu Gildestraat) op d’n hoek met de Bergstraat. Onze pa had daar een “juweel” van een maalderij. Onze straat was verhard met gebroken puin. Mijn ouders huurden ons huis van Has de “Sneijer” (van den Helm) en zijn zoons Piet en Harrie.  Zij woonden met z’n drieën op de Wijst net vurbij de Grolderscheweg aan de linkerkant. Da’s die boerderij die er nou d’n dag nog steeds afgebrand bij ligt. Dan was er ook nog een bruur meer: da was Tien de “Sneijer”. Tien was eigenaar van “Camping de Witte Molen”. Deze camping lag van ons thuis af aan de linkerkant aan het eind van de Bergstraat. Deze Bergstraat was toen nog unne zandweg. Daar aan het eind stond ergens ook het noodslachthuis en daar achter woonde het “de Prins” (Van de Ven). Wijer op ons op aan in de Bergstraat woonde daar dan oma “Kinks” (ok van den Helm) in een heel oud boerderijke wat iets van de weg af stond. Daar neven zaat wir de weduwe Marietje “Kinks” in het burgerhuis dat er nu nog staat. As ge dan daar links neven Marietje “Kinks” een klein paadje ingingt kwam je op d’n Berg. Daar woonde Kees “Jojsjes” (van Zantvoort) met z’n vrouwke Drieka. Die woonden in un wit boerderijke en ze hadden een witte geit met unne grote sik. Mar ze hadden gin keinder. Kees da was in mijn ogen unne grote lange mens met unne mooie witte hangsnor. Dan op d’n hoek van de Bergstraat en de Pater van den Elzenstraat woonde Frans “d’n Oijese” (Verhoeven). Met de jongste van hullie, Arnold, daar speulde ik soms wel eens mee. Helaas is Arnold veel te vroeg overleden. De Pater van den Elzenstraat liep achter ons huis, evenwijdig aan onze straat. Onze directe achterburen waren de “Kreijkes” (Gloudemans). Hunne zoon Piet “Kreijkes” waar bij ons knecht geweest in de maalderij. Naast de “Kreijkes” woonde Wimke van Es. Dan stonden er verder nog een paar huizen van wie ik nie meer weet wie daar allemaal woonden. Aan het eind van de Pater van den Elzenstraat woonde de familie “Saai” (van de Wetering) mar daar kwamen wij eigenlijk nooit. Daar wir tegenover de “Saai” woonde Pietje “Ollie” (Broeksteeg). Pietje die kwam bij ons mam thuis olie verkopen maar hij stotterde nogal: “A-anna m-m-moete nog b-b-b-bromme-bromme-bromollie?” As ge vurbij Pietje “Ollie” linksaf gingt, (de tegenwoordige Schutsboomstraat), kwam je langs de familie “Trul” (Koopmans) de zoon van Hasje “Trul”. Hasje war dè gebochelde mènneke die in dat hil klein, ouw boerderijke aan d’n Osseweg woonde.

Aan het eind van onze straat woonde de familie Verhagen met unne trits jong, maar daar kwamen wij eigenlijk nie veul. Neven de Verhagens woonde Piet de “Nard”, die d’r enne van kleermaker Nard van den Akker uit de Kerkstraat was. Als je dan weer richting onze meule liept dan konde aan de rechterkant helemaal tot de Zwarte Peters (nu Heemkundeschuur) aan de Schoonstraat kijken. Er was hier niets dan koren- en grasveld.

Als ge bij ons vanuit de veurdeur linksaf liept, kwam je uit op de Hoogstraat (tegenwoordig de J.F. Kennedystraat). Daar op den hoek woonden Thé en Lena Kortenhof. Thé had de bakkerij en Lena, zijn twidde vrouw, stond in de winkel. Wij moesten daar soms van ons mam een mikske van 8 ons gaan halen. Dan kwamen we ok wel eens bij Théje in de bakkerij. Hij had altijd van die sterke verhalen: “Alle mulders vallen op de blote kont in de hel” en “ullieje vrachtwagen die lupt op erpelschelle”. Vanaf de Hoogstraat kon je schuin de Molenstraat in en op d’n hoek stond een grote boerderij. Daar woonde Maricus de “Kin” (van Oort) met zijn vrouwke Bertha en heel veul keinder. Ik kende ze lang nie allemaal zoveel hadden ze er. Maricus had in mijn beleving unne vrij grote kale kop met een vooruitstekende kin. ’s Zondags in de hogmis war hij altijd vurzinger met een hele speciale kraakstem. Mar hij zong volgens mij wel goed zuiver. As ik er wir aan denk dan heur ik hem nog het Credo vurzingen. Verder de Molenstraat in woonde pliesie Peters. Mijn zus en ik kwamen wel daar heel veul, want doar hadden ze keinder van ons leeftijd. Wa hebbe wij daar veul gespeuld op dat driehoekig perkske tussen de Molenstraat en de Hoogstraat. Meskepikke, voetballen, steentjes tegen de lantaarnpalen mikken en meer ontigheid. Achter pliesie Peters in de Wilhelminalaan woonde familie Piet de “Slappe”. Ik weet niet hoe ze eigenlijk heetten en waarom ze zo genoemd werden.

Als we met onze pap met de vrachtwagen mee meel gingen venten kwamen we achteraf bij heel veul boeren. Zo kwamen we bij Toon “de Soep” (?) die alleen woonde in een boerderijke aan de zandweg wat nu Nieuwe Erven is. Toon was unne hele rauwe mens. Hij miste een hand en daarvoor in de plaats had hij unne ijzeren haak. Bij hem binnen was het een enorme rotzooi, het stonk er en het was er gruwelijk smerig. Ook moesten we naar Has “de Geurt” (van den Akker) op de Vinkelsestraat. Als we bij Has de Geurt meel gelost hadden dan reden we langs de boerderij van hullie tante Mentje “de Geurt” (die al lang afgebrand is). Hier staat tegenwoordig de boerderij van Harrie van Uden en zonen. Hierlangs ging het verder over de zandwegen naar de Schrikkelvenstraat, toen ok nog unne zandweg, naar Toon “de Jup”. (Ook van den Akker??) en via onder andere het “Wulfke” (de Wolf) weer naar huis.

Soms kwam Willem “Zuutjes” bij ons in de maalderij buurten en un pepke roken van de zware shag van onze knecht. En hoesten dat ie dan moes, maar hij vond het wel lekker. (Zin ie) Willem woonde allennig in het Strôtje (Schoonstraat) in een van die heel ouw huiskes aan de rechterkant, waar tegenwoordig het gemeentehuis staat. Volgens mij ongeveer tegenover de oude brandweerkazerne. Willem wandelde d’n hille dag rond, ging overal buurten en had overal echt tijd zat. Hoe hij eigenlijk heette weet ik niet.

Jaren later, in de zeventiger jaren liep ik stage voor de lerarenopleiding op de LTS in Oss. Daar zat een rooi manneke met sproeten op de eerste rij en hij stak zijn vingerke op: “Hé mister, bende gij d’r ok enne van de “Spekkoek” uit His? Dan bende nog familie van mèn.” Ik heb hem geantwoord dat ik er enne van den andere Gurts uit His, van de Jan de Mulder was en nie van de “Spekkoek” (Geurts zand- en grindhandel in Heesch). En dat ik vur zo wijt as ik wist ok geen familie van hum was.

Nog enkele bijnamen die me binnen schoten: in de Schutboomstraat woonde “de Malder” (van Uden). Hun zoon Rinie heeft nog bij mij bij de broeders op de lagere school gezeten. Helaas is hij ook al overleden.

Op Zoggel woonde “d’n Toerus” (v.d. Wetering).

Langs de Rijksweg (’t Dorp) woonde Frans “d’n Boi” met zijn kantoorboekhandel. Wat verder woonde d’n aannemer “de Kuijper” (van Herpen). Het “Boerke” (Goossen) die op d’n hoek van het Strôtje (Schoonstraat) volgens mij de Boerenleenbank had. Dan zaten er Toon “Schel” (van Erp) met het café -In de Smidse-, zijn bruur Willie met de garage en dan was er ook nog de smederij van de “Schel”. Daar weer tegenover zat Cel “de Smit” (van Grunsven) die ook een bekwaam hoefsmid was. Richting Kruispunt zat dan rechts nog de zand en grindhandel van Doris “de Krab” (van Schaijk).

Dit zijn slechts enkele van de vele bijnamen van mensen uit Heesch. Er moeten nog ontelbare bijnamen meer zijn die ik niet weet of die wellicht allang vergeten zijn. De bijnamen die terugwijzen naar de afkomst (b.v. Bertus-Dorus-Pietjes) heb ik hier niet vermeld.

Wellicht dat in vermelde namen en bijnamen onvolkomenheden of schrijffouten vermeld staan. Daarvoor nodig ik iedereen uit die te verbeteren en eventueel aan te vullen.

Reacties (31)

jacqueline willemsen zei op 3 juli 2014 om 12:14
Henk, volgens mij heette "de Slappe" van de Wetering. als ik die jongens herinner waren het vrij slungelige gasten. misschien dat het in de familie zat.
Als ze liepen, bungelden de armen langs hun lijf (waar let je op als kind). ik ben in 1956 in de Molenstraat 3 geboren, het perkske lag bij ons voor het huis, Je hebt een mooi stuk geschreven en ik zie het zo voor me, geweldig leuk!
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 5 juli 2014 om 12:46
Bedankt voor je reactie Jacqueline. Dat het slungelige jongens waren weet ik ook nog en die achternaam klinkt overigens ook wel bekend. Mijn broer Rien had bij ons achter het pakhuis een hut. Toen er eentje van de Slappe bij ons aan het spelen was ontdekten ze daar een pad. Onze Rien is toen de aks gaan halen om die pad te vermorzelen want ze dachten dat die giftig was. Toen hij wilde toeslaan raakte hij die jongen van de Slappe met die aks vol op zijn hoofd. Hij had een flinke wond maar wonder boven wonder heeft hij er helemaal niks aan over gehouden. Wat was er bij ons thuis toen een hoop paniek zeg!
martin geurts zei op 8 juli 2014 om 16:09
henk, jaqueline,
op de toenmaleige Velft waren en nor wel meer/anders... de Nard.. Pietje Bello (Brouwers) verder ook de Saai en Pieta de Plaat, de hoek om d'n Trul.. (asterstraat) Jan d'n Bult. ( vdVen) daar ook og ergens de Snol ( Ceelen) op de Hooge Wijst Driek 't Verrekuh ( Verstegen) de Lage Wijst was de Zoere Wijst
Rinchting Vinkel Janus van Ariekus ( vd Akker) op de Berkt Frans en Tonnie de Kruk ( vd Kamp) ook nog Marinus van Emmen op de Vosberg d'n Hultere ( vd Ven) en Nelleke de Moor ( van Venrooy) later samen gaan wonen met Toon de Jub ook in de Vismeer straat ...van Torren (van Orsouw) en Mina Brands
In 't durp... Has Mem z'n bietje t.o. Marikus de Kin ( van Oort) op Zoggel ook in de Burg Woltersstraat 't Klumpke vooraan op Zoggel 'nne "de Moor" 'k ha doar ook nog 's ooit mi d'n auwe Wolf gesproken die sprak zo plat da 'k mie kon volge. Achter op Zoggel neeve Tooen de Soep) Piet d.n Baug rn rn eindje weier
Vurste Groes de Neus) net over de rijksweg.. Piet d'n Beer (Glaudemans) Mgr vd Hurklaan.. Toon van Has van Torren ) van Orsouw..op ´t eind van d´n Amelsewg... Toon d´Ei ) Verhoeven Toen ik nog bij HVCH voetbalde in de B/junioren ook ´n stel.. Tinus de Boks (vd Wetering) 't Moppie ( v. Verooy.. de Malder ( van Uden) d'n Blekke (Hendriks) Kaatje ( v.Kaathoven) d'n Duys, Pietje de Kuiper ( van Herpen)
Trouwens de miste v. Herpens hietten "de Kuiper
en
wellicht zijn er nog wel meer...
martin geurts
Gerrie van der Heijden zei op 22 juli 2014 om 21:42
Weet iemand waar de naam "De rooie van Ciskes" vanaf kwam ?
Jacqueline Willemsen zei op 23 juli 2014 om 11:34
Hallo Gerrie, vanmorgen vroeg ik een echte Heesche of zij de rooie van Ciskes kent. zij zei meteen "de rooie Franciscus". Woonde in de buurt van de Vinkelsestraat. Ze wist ook dat het een van van der Heijden (hoogstwaarschijnlijk ook familie) was en misschien had het iets te maken met de oorlog. Ik denk dat er misschien hierop wat meer naar boven komt bij de (oud)Heschenaren en kom je meer te weten.
veel succes en groeten,
henny zei op 4 augustus 2014 om 10:12
dat zijn mooie verhalen met al die bijnamen ik zelf woon in uden daar komen ook veel bijnamen in voor ik heb wel eens mooie verhalen gehoord van iemand ook uit heesch dat was de jollypanter een soort stiefbeen hij handelde in alles volgens mij was zijn echte naam lucius zijn er mensen die daar wat meer van kunnen vertellen????
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 13 augustus 2014 om 21:57
Inderdaad, de Jolliepanter had een dumphandel. Het was een aparte man en hij zijn zaak ergens waar vroeger Verstegen Houthandel zat bij het Kruispunt. Later is hij verhuisd naar de Nieuwe Erven en je kon er werkelijk alles kopen. Zo had hij eens een lading kunstgebitten te koop. Begin 70er jaren waren de legerkistjes erg populair bij de jeugd. Bij hem kon je die goedkoop kopen maar dan moest uit een hele grote berg twee bij elkaar horende schoenen zien te vinden. Dat lukte niet dus liepen er destijds veel op twee verschillende schoenen. Verder had hij zo af en toe een vrachtje wat ergens heen gebracht moest worden en dan belde hij onze pa of hij mij met onze vrachtwagen kon sturen. Ik moest die dan om vijf uur brengen en hij zou hem zelf laden. Om zeven uur lag er een zeil over en vertrokken we naar Zuid-Limburg. Mijn vriendinnetje, nu mijn vrouw mocht ook mee. Onderweg trakteerde hij op ijsjes en koffie, net zoveel als we wilden. Eenmaal in Heerlen aangekomen moesten we ergens parkeren en werd er met een aantal mensen gelost. Daarna terug naar huis waarbij we hem ergens bij een louche tent af moesten zetten, waar hij zijn geld kon omzetten in.... Ook hebben we ooit een enorm hondenhok voor hem naar weg moeten brengen, waarbij het dak van dat hok wegwaaide. Gelukkig geen ongelukken.
Elleke van de Kamp zei op 14 augustus 2014 om 08:39
Leuke verhalen herkenning !
Groet Ellie van de kamp van dineke van peer Buuts ( van de akker) en jan den Boy
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 18 augustus 2014 om 20:59
Dank je Elleke, woonde jij vroeger in de Zwarte Molenweg?.
Die Jolliepanter is later trouwens naar Nijnsel verhuisd. Net voorbij het oude viaduct stond destijds een vliegtuig langs de weg. Dat was zijn uithangbord destijds.
Wilhelm Ploegmakers zei op 14 september 2015 om 11:17
Nog wat ouderwetse benamingen als ouderen van toen mij vroegen van wie ben je er een?
Ik zei dan eerst Ploegmakers en als ze dan vroegen van welke? zei ik daarna van Janus van Christ Drieka Bevers ( van Christianus van Hubertus Christianus van Drieka Bevers (gehuwd met Francis Ploegmakers) en Marie van Hèrmes Peer klsôsen( Marie Verstegen van Wilhelmus van Peer van Nicolaas Verstegen)
en dan wisten ze het wel.
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 14 september 2015 om 20:41
klsôsen??
Wilhelm Ploegmakers zei op 15 september 2015 om 12:51
Was een tikfoutje van mij.
.Klôssen + Platte uitspraak . Klôs = Nicolaas(sen) =zoon. Dus zoon van Nicolaas. Hopelijk wat duidelijker nu.
GTM. van de Wetering zei op 15 oktober 2015 om 18:06
Hallo Henk,
Het komt goed uit dat je broer Rien, mij Gerrie van de Wetering met de aks midden op mijn achterhoofd heeft geraakt, en dat je moeder nog bij mij aan het bed heeft gezeten, en Ja het was de Fam. van Piet en Pieta van de Wetering-Timmers, en dat wij slungelige waren zou je toen niet durven zeggen, maar ja we zijn nu 56 jaar later, en het is fijn om te horen dat je mij niet bent vergeten.
Groetjes aan je Broer Rien.
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 16 oktober 2015 om 19:39
Hallo Gerrie,
Dank voor je reactie.
Deze klap heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Ik was er niet bij, maar onze Rien kwam lijkbleek binnen en daarna was er volop paniek in huize Geurts. Dat ons moeder bij je aan het bed heeft gezeten wist ik niet, maar is goed om te horen.
GTM. van de Wetering zei op 16 oktober 2015 om 22:01
Hallo Henk,
Ik weet het je moeder was helemaal in paniek, en dat is ook te begrijpen, ik weet wel dat de Dokter zij, een halve halve millimeter verder en het was gebeurd je, maar het is allemaal goed gekomen, maar je broek heb ook nooit meer gezien, ik hoop dat hij er niets van heeft overgehouden
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 17 oktober 2015 om 19:43
Hallo Gerrie, hier een bericht van onze Rien:
Hallo Henk
Ja da waar een flinke schok toen, ik wo enne kikvors kepot slaan en toen stak Gerrie ineens zenne kop dervur. Zo tegenworrig nie mer gebeuren de jong me een aks aant lopen zen. De tijden veranderen. Overigens reej ik later vaak met vadder Piet naar de Mars in Veghel en we hent er nooit mer over gehad. Dus gin trauma.
De lotte dan mar weten aan Gerries, doettem ok de groeten terug,
Rien
Gerrie van de Wetering zei op 17 oktober 2015 om 21:14
Henk,
ik heb nooit geweten dat Rien bij ons op de Mars gewerkt, waar ik 37 jaren ge werkt heb, maar goed, ik wou ook nog laten weten dat mijn vader ook nog een bijnaam had, en dat was "Piet Kraak" genoemd naar de Keeper van het Nederlands elftal, mijn vader was vroeger ook keeper bij HVCH, en ik dacht in het 3e en 4e elftal
H.V. zei op 15 december 2015 om 20:25
"Driek den Kandelaar"
Ze dur ok nog "verhalen"over?
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 15 december 2015 om 21:10
Geen idee, wellicht iemand anders?
Gerrie van de Wetering zei op 16 december 2015 om 15:11
Henk
en wat denk je van (Gerrit de Klep) van Uden, (de Niselrooise Driek) v. d. Wetering.
(en de Boksentrekker) Hendriks
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 17 december 2015 om 19:38
.....Toon d'Heij; d'n Hultere; Toon de Jup; Janus d'n Orrieje; Nöl d'n Bekker...en meer.
Als er verhalen zijn dan laat ze maar komen
Er schijnt een boek te zijn met de bijnamen van Heesch. De kinderen van Has de Geurt waren het niet met de schrijver eens, want de naam De Geurt was ook aan anderen toebedeeld. Volgens hun is er in His mar één familie de Geurt!!!
Bert Wijnen
Bert Wijnen zei op 23 december 2015 om 16:15
Ik ben al jaren bezig met het verzamelen van Heesche bijnamen. Ook probeer ik nazaten van die mensen te vinden in Heesch. Sommige liggen echter erg gevoelig!
Ik heb destijds wel een boek gemaakt over de bijnamen die gebaseerd zijn op de ouders/voorouders, zoals Maricus van Janus Jooste en Has Peer Klòsse en dergelijke. dat noemen ze patroniemen. Het boek ligt nog te koop bij kantoorboekhandel Ceelen in Heesch en is geschreven door Bert van Trientjes.
Wilhelm Ploegmakers zei op 24 december 2015 om 00:27
Bijnamen die wij hoorden. Nardje bol (schilder uit de broekhoek
ofwel Leon 'd Akkèr.
Volgens mij noemde ze Nardje van den Akker de kleermaker uit de Kerkstraat ook Nardje de snijer.
En de stelt ?
Ook hoorden wij wel eens Driek de koet noemen? Ook een bijnaam?
Hasje de Kuiper van Herpen? (woonde eerst in de groes en later in de hole zak.
Gerrit Ceelen (de pikkert ) omdat ie een friettent had en in de aardappels prikte of ze goed genoeg waren voor de friet.
Bijnamen zijn inmiddels allemaal historie je hoort ze nog maar zelden.
Het hoort wel een beetje bij een dorp.
In Geffen had je Pietje oor. Ik weet niet wie dat was en ook een nieuwe pastoor wist niet anders dan hij had gehoord en sprak hem ook de eerste keer aan met
meneer oor. Zo werd mij verteld dat dit in bijzijn was van meerdere parochianen was waarop zoals verwacht wel hilariteit ontstond.
Elly van Kaathoven van Herpen zei op 24 december 2015 om 16:09
mijn oma noemde ze vroeger rooi sis
haar echte naam is Francisca van de donk zij is omgekomen in de oorlog september 1944 samen met haar 2 dochters gerdina 15 jaar en theodora 2 jaar
ze was getrouwd met Wim van Herpen mijn vader Bert is een zoon van hun en vind het niet fijn als ze zijn moeder zo noemde
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 27 december 2015 om 11:32
Hallo Elly
Bedankt voor je reactie. Zo komen er steeds meer verhalen tevoorschijn. Deze is echter wel heel erg triest. Ik wil nogmaals vermelden dat het niet de bedoeling is van dit artikel om mensen te krenken. Dat je vader het niet fijn vond dat je oma zo genoemd werd is begrijpelijk en is het goed dat je dit vermeld.
hv zei op 1 juni 2017 om 21:14
Driek de kandelaar is ook Driek van bertus orrie Joste.
Miss dat iemand dan wel verhalen oid over hem weet?
Bert Wijnen zei op 8 september 2017 om 14:00
De Kandelaar is volgens mij de familie Van Oort uit de Goorstraat?
Bert Wijnen zei op 8 september 2017 om 14:08
"De pikkert" (Gerrit Ceelen, frietboer) komt van zijn vader. Deze familie Ceelen komt oorspronkelijk uit Oss. Zijn vader Dot herstelde juten zakken. Hij deed dit met naald en touwdraad....... Daar zou die bijnaam vandaan zijn gekomen.
De broer van Gerrit is Harrie Ceelen. Dit was de koperslager die naast Cel "de Smid"woonde.!
Henk Geurts
Henk Geurts zei op 8 september 2017 om 20:54
Dan werkte die Dot Ceelen dus bij Max Mozes? Volgens mij kwamen daar in de oogsttijd de lege gerepareerde jutezakken weer terug bij onze pa (de mulder). Sommigen waren gelijmd met van die witte doordringend naar gif stinkende jute-lijm. Andere zakken waren weer dichtgenaaid.
Van uden zei op 28 februari 2018 om 11:30
Waar kan ik het boek met de heesche bijnamen kopen mvg
Bert Wijnen zei op 28 februari 2018 om 19:35
Het boek "Zullí sgrève tòg van Bert wijnen is nog te koop bij kantoorboekhandel Ceelen aan 't Dorp in Heesch.
het bevat vele patroniemen zoals Has Peer Klòsse en Bertus Willeme Hèntjes. het betreft hier steeds namen die de voornaam van de vorige generatie meeneemt.
het tweede boek van Bert Wijnen (Bert van trientjes) bevat vele bij- en scheldnamen van Heeschenaren. Dit boek is helaas reeds uitverkocht!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.