i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Herpen
Tags:

Boerderij aan de Erfdijk

vertelde op 12 februari 2019 om 16:36 uur

Dit stilleven werd in 1981 vastgelegd. We zijn benieuwd of er achter deze foto mooie verhalen verborgen zitten. Over de boerderij, de groentetuin, de weg of de mensen die hier woonden en werkten (en dat misschien nog wel doen). We hopen op reacties.

Erfdijk 6, Herpen 1981 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001053671)Erfdijk 6, Herpen 1981 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001053671)

Alleen de antenne op het dak verraadt dat we met deze foto in ‘moderne’ tijden zijn aanbeland. Hij is genomen in 1981, maar als dat een paar decennia eerder was geweest, had het plaatje er waarschijnlijk vrijwel identiek uitgezien. De smalle weg langs de boerderij met de bomenrij, de luiken voor de ramen en de groenten in de tuin; zoals het is op deze foto, was het wellicht altijd.

Kijk naar Toen

En nu? Staat de tijd hier, op steenworp afstand van het Herperduin, stil en ligt dit perceel er nog net zo bij als op deze foto? Of ziet het er hier aan de Erfdijk nu toch echt heel anders uit? Ken jij verhalen over deze plek, toen of nu? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Marieke zei op 30 augustus 2019 om 09:12 uur

Dit is de boerderij van Fam. van Summeren. In de tijd woonde volgens mij Grad van Summeren er en later zijn zoon The van Summeren. De boerderij is nog steeds in handen van de familie van Summeren. Voor meer verhalen of informatie zou je met hen contact op kunnen nemen.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 30 augustus 2019 om 19:52 uur

Ah, bedankt voor deze aanwijzing, Marieke! We gaan ermee aan de slag.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 13 oktober 2011 om 11:55 uur

De vele gezichten van een boerderij

vertelde op 8 januari 2016 om 09:49 uur

Slager Nölleke

vertelde op 24 maart 2017 om 13:16 uur

Huize Julia