skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Boerderijen De Laarakker

Jan Lange*
vertelde op 17 juli 2009
bijgewerkt op 23 april 2014
Het gaat hier twee boerderijen met precies dezelfde naam, namelijk De Kleine Laarakker. De een staat aan de Oeffeltseweg 11 in Haps (foto rechts), de ander aan de Mondsestraat 4, ook in Haps (foto hieronder). Beide hoeven waren oorspronkelijk eigendom van de Kruisheren in Sint Agatha.

Later kwamen zij in handen van particulieren. En dan was er ook nog een boerderij De Grote Laarakker.

Op De Kleine Laarakker aan de Oeffeltseweg woonden in de 19e eeuw vier generaties van de familie Hurkens. Een van hen, Reinier, huwde in 1880 met Anna Maria Laaracker, geboortig van… de Grote Laaracker.

Op De Kleine Laarakker aan de Mondsestraat woonde tot aan zijn dood in 1817 Reinier Cornelissen. In 1811 nam hij de achternaam Laaracker aan. Hij was gehuwd met Elisabeth Arts en geboren op de naastgelegen Grote Laaracker, waar zijn broer Jacobus Laaracker boerde.

De naam Laaracker gaat al heel ver terug. Eind 14e eeuw staat er onder Haps een huis en erf “op de Laeracker”, eigendom van Willem van den Padbroeck. Van 1487-1888 is de hoeve eigendom van de Kruisheren te Sint Agatha. Pachters waren zeker vanaf het einde van de 17e eeuw tot eind 19e eeuw leden van de familie Laarakker(s). Oudst bekende is Jacob Jacobs op den Laeracker, die te Cuijk/Haps op 1/15.11.1681 huwt met Judith Peters Bloemen.

De Millse Peter Peters Lange (1817-1897) huwde in tweede echt te Haps op 16.4.1853 met Johanna Laarakkers, in 1825 geboortig van deze boerderij als dochter van Cornelis Jacobs Cornelissen Laarakkers.

Om het allemaal nog ingewikkelder te maken was er ook nog een boerderij De Laarakker in Sint Agatha. Ook hier woonden boeren, die de familienaam (de) Laeracker verbonden aan de hoeve, waarop zij leefden.

Volgens J. Th. Laarakker was het de Hapse Jacob Jans Laeracker, die deze boerderij rond 1625 gekocht zou hebben.

Deze boerderij ligt achter het Kruisherenklooster, aan de Van den Boschweg 3 te St. Agatha. Lambertus van den Bosch, burgemeester van Cuijk, is er in 1830 de eigenaar van.

*Met dank aan J. Th. Laarakker, N. Laarakkers en H. Hendriks.

Reacties (32)

Henk Hermans zei op 5 september 2009 om 17:55
Helaas kan ik als oud Hapsenaar en heel bekend zijnde met de Oeffeltseweg de foto's niet goed plaatsen. Op de eerste foto is de boerderij van de fam Hurkens te zien.Ik heb altijd gemeend dat de boerderij " de Laarakker " nabij het huidige transsportbedrijf Nabuurs stond. In die boerderij woonde vroeger de fam. Selten. Deze boerderij is enkele jaren geleden afgebroken en in dezelfde stijl herbouwd.
De fam Hurkens woonde verderop richting Haps.
Mariët Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 8 september 2009 om 11:14
Beste Henk,
hartelijk dank voor je reactie op de foto's van de boerderij De Laarakker. Ik heb dhr. Jan Lange even gemaild met de vraag om naar jouw reactie te kijken. Hopenlijk komen jullie er samen uit !
Jan Lange. Nw.Vennep zei op 8 september 2009 om 21:50
Mijn bijdrage heb ik hoofdzakelijk gebaseerd op het krantenartikel in De Echo op 18.07.2000 van de hand van dhr. Theo Laarakker uit Nieuw-Bergen. Ik heb n.a.v. de reactie van dhr. Henk Hermans dhr. Rene Hurkens, tot voor kort woonachtig aan de Oeffeltseweg 11 te Haps(boerderij bovenste foto)opgebeld. Naar zijn zeggen woonde zijn overgrootvader Rein Hurkens, gehuwd in 1880 met A.M. Laarakker op deze boerderij, die inderdaad de Kleine Laarakker genoemd wordt en indertijd als adres had Steeg 47 (zowel R. Hurkens als Th. Laarakker bevestigen dit).
De andere boerderij (tweede foto) kent hij niet als de Kleine Laaracker, maar als De Mond (naar de gelijknamige buurtschap aldaar). Volgens Theo Laarakker was deze tweede boerderij aan de huidige Mondsestraat vroeger geadresseerd als Steeg 46.
De boerderij, waar dhr. Henk Hermans het over heeft nabij transporteur Nabuurs en indertijd bezit van de fam. Selten, kent dhr. Hurkens als de Grote Laarakker. Het klopt dan wat hij zegt: de Grote Laarakker ligt verder van het dorp Haps af, de Kleine Laarakker er dichterbij. Dit bevestigt ook Rene Hurkens. Binnenkort verschijnt er van de hand van dhr. Rien v.d. Brand een boek over Haps en het Land van Cuijk met 700 pag. tekst en 500 illustraties (bestellen Stichting Haps'Heem, RABObank 12.76.78.247; tot 10 sept. 27,50, daarna 35 Euro). Misschien, dat daar meer in te vinden is ? Dit is het naar mijn beste weten.
Nick Laarakkers zei op 26 oktober 2009 om 19:37
Ik bezit ook een foto van de "Kleine Laarakker," thans genaamd "De Steeg." Het gaat om een duplicaat van een foto uit het archief van Theo Laarakker die hij mij begin dit jaar toestuurde. De foto, genomen in het midden van de jaren '70, toont een gevel (voorgevel?) van de boerderij met daarop in grote letters "De Steeg," de naam die de boerderij tegenwoordig draagt. Ik bezit ook een foto - eveneens geschonken door Theo - van de "Grote Laarakker" die overeenkomt met de foto van de "Grote Laarakker" in dit artikel. Beide foto's staan ook afgedrukt in mijn boek.
Ik wacht ook de publicatie van de St. Haps Heem af, ben benieuwd of dit boek nog andere foto's van de beide Laarakkers' toont.
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 27 oktober 2009 om 15:01
Nou Nick, ik ben benieuwd of de publicatie nog meer materiaal oplevert! Het geeft wel aan dat de boerderijen De Laarakker volop in de belangstelling staan.
Nick Laarakkers zei op 27 oktober 2009 om 17:23
Weet iemand iets van huismerken van de boerderijen?
Sjef Thijssen zei op 23 februari 2010 om 18:58
De afgedrukte militaire kaart van 1884 lijkt mij een uitstekende basis om de boerderij aan de Oeffeltseweg aan te merken als Grote Laaracker, en die aan de Mondsestraat als Kleine Laaracker.
Tenzij de juistheid van die kaart met behoorlijke argumenten bestreden kan worden, lijkt er weinig ruimte voor musverstand!
co loerakker zei op 3 maart 2011 om 22:17
grappig om hier op te stuiten. hier komen een hoop familienamen samen:laeracker,laarakkers,laarakker en wie weet wat nog meer...ik heb hier een stamboom van de loerakkers...die naam komt van van de laeracker via de spelling loorecker in de vroege 18 e eeuw naar loerakker omstreeks 1750. goed spellen was tot napoleon niet zo belangrijk. zo zijn al die families met gelijkende namen ook echt verwant.gezellig! co loerakker.
Mariët Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 4 maart 2011 om 12:02
Beste Co,
inderdaad zit er een grote verscheidenheid aan schrijfwijzen in bepaalde namen en was de spelling bij lange na niet belangrijk.
Toch leuk om zo hele families aan elkaar te kunnen 'plakken'.
Bedankt voor je reactie en met vriendelijke groeten,
co loerakker zei op 4 maart 2011 om 22:00
beste mariet(sorry, kan de dubbele punt niet vinden).bedeankt voor je snelle reactie.zat van de week mijn stamboom uit te zoeken in een opwelling en kwam hier uit bij de laarakker.leuk! oudste voorvader die ik kan vinden is gerardus laeracker(ongeveer 1650) die getrouwd was met johanna heerkens. als iemand die kan linken aan jacob jacobs op den laeracker of aan jacob jans laeracker,dan houd ik mij aanbevolen. dank en groet,co loerakker
Nicolaas Laarakkers zei op 8 maart 2011 om 16:29
Beste Co Loerakker,

Ik kan Gerardus Laeracker denk ik wel enigszins linken, dankzij wat gegevens die ik hier heb van Theo Laarakker. Ik heb hier een Jacob Laarakker die op 30.3.1673 te Haps is overleden. Hij was getrouwd met Hildegondis/Hilleke Segers, zij overleed te Cuijk 12.11.1632 (van haar heb ik geen kopie van een akte). Zij hadden 7 kinderen, w.o. Gerardus Laerakker die getrouwd was met Joanne Haerkens. Hij overl. Oeffelt 1.1.1661 (ook hier heb ik geen kopietje van). Eén van zijn broers is ook Henricus Jacobs die getrouwd was met Helena Jans (zie site v/h CBG onder Familiewapen Laarakker). Een andere broer is Jan Jacobs (x Cuijk 13.1.1646 Agnes Neeskens), die de vader zou zijn van Jacobus Jacobs op de Laeracker (mijn rechtstreekse voorouder). Volgens Theo Laarakker was hij op 1.5.1650 gedoopt, misschien te Haps, dat heb ik tot op heden niet weten te traceren. Groeten, Nick
Jan Lange. Nw.Vennep zei op 8 maart 2011 om 18:31
Nick, ik wil je mailen, maar de oude email werkt niet meer; wellicht kan jij mij mailen, als je mijn emailadres nog hebt ? Gr. Jan
co (jacob) loerakker zei op 8 maart 2011 om 19:59
beste nick.nou dan zijn we verre familie. dank voor je reactie. dan ben ik met jacob laerakker/hilleke segers een generatie verder. het duizelt me met al die laarakker boerderijen maar ik ben dan waarschijnlijk te linken aan dezelfde boerderij als jij....dat zou dan de grote laarakker zijn?meestal kreeg een broer dan de toko en de andere broers zochten maar wat anders. ik lees ook over boeken over dit onderwerp. weet iemand op deze site of die nog te koop zijn? ik ben dit in een opwelling sinds een week aan het uitzoeken en wist nooit dat mijn roots in haps lagen. ik blijf het hier volgen. spannend! met vriendelijke groet, co.
Nicolaas Laarakkers zei op 8 maart 2011 om 23:59
Beste Jan Lange,

Ik heb uw emailadres niet meer. Mijn emailadres begint met n.laarakkers, de provider is nog steeds dezelfde.
Groeten, Nick
Nicolaas Laarakkers zei op 9 maart 2011 om 00:06
Beste Jacob,
Bij mijn weten waren er drie boerderijen Laarakker. De Grote en de Kleine Laarakker te Haps en de Laarakker te St. Agatha. Ik stam van de Grote Laarakker. De roots liggen idd in Haps. Ik kan alleen niet bewijzen dat Jacobus Jacobs op de Laeracker op 1.5.1650 is gedoopt, anders kan ik mijn stamboom met één generatie opvoeren met Jan Jacobs als stamvader. Dan is het plaatje helemaal compleet. Misschien kan mevr. Bruggeman de doop van ene Jacobus Jacobs (op den Laeracker), misschien ook wel gedoopt als Jacobus Jans op 1.5.1650 te Haps (of Cuijk?) wel achterhalen, want ik weet eerlijk gezegd niet hoe Theo Laarakker aan die datum is gekomen (misschien wel uit de archieven van het Klooster van St. Agatha).

Groeten,
Nick
Mariet Laarakker zei op 14 mei 2011 om 11:27
Ik lees hier de naam Theo Laarakker uit Nieuw-Bergen.Deze Theo is weer een neef van mij.Hij doet veel onderzoek naar de stamboom van de Laarakker,s.Mijn Opa Tinus Laarakker(ook de opa van Theo) woonachtig vroeger in Afferden was afkomstig uit Sambeek.Ligt wel allemaal dicht bij Haps en Cuijk.Ik denk dat we allemaal toch een klein beetje familie zijn.Er is misschien vroeger ergens in een trouw of geboorte acte een s aan toegevoegd of vergeten.Komt heel vaak voor.Wat me wel opvalt is dat bijna alle Laarakker,s in Noor-Brabant of Noord-Limburg wonen.Kan ook toeval zijn ,maar de naam is verder niet zo bekend in andere delen van Nederland.
J.Loerakker zei op 15 mei 2011 om 12:29
beste mariet, ja, dat klopt in zoverre dat de tak van de laerackers die in 1730 naar het westen ging (in de persoon van hermanus loorecker....zo is het ook nog gespeld) daar verder gingen onder de naam loerakker. op de site van de nederlandse familienamenbank kun je mooie verspreidingskaartjes zien van de diverse families.groet, jacob loerakker
Riet Vosters-Laarakker zei op 3 december 2011 om 15:38
Ik denk dat er in het zuiden van Brabant meer nakomelingen wonen van de Laarakkers als in de omgeving van Haps.Twee broers zijn in 1937 vertrokken naar Reusel.En daar stam ik van af.Dus een nicht van Theo en Mariet.Kan ik dat boek van Haps ergens kopen?
Mariet Laarakker Well limb. zei op 3 december 2011 om 16:06
Hoi Riet
Inderdaad zijn mijn ooms naar Reusel vertrokken in 1937.Dus ben ik je nicht.Ook Mariet Laarakker.Een oom was Frans en de andere Grad.Oom Frans was zelfs mijn peetoom.Waar het boek te koop is weet ik niet maar je kunt informeren bij Nick Laarakker op www.everyoneweb.com/laarakkers.Veel succes Riet en tot ziens of schrijfs.

Groet Mariet van oom Piet uit Well
N Laarakkers zei op 3 december 2011 om 19:14
Beste mensen,

Ik weet niet waar je boek in nieuwe staat kunt aanschaffen, maar op boekwinkeltjes.nl kun je het boek tweedehands vinden. De schrijver is Rien van den Brand en de titel van het boek is "Haps en het Land van Cuijk van prehistorie tot de 21e eeuw.
Het geslacht Laarakkers heeft zich in de negentiende en twintigste eeuw verspreid van de omgeving van Cuijk en Haps naar de rest van Brabant, Gelderland, Zuid-Holland, Limburg, etc. De meesten zul je echter in N-Brabant aantreffen.
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 21 juni 2013 om 16:30
Hallo alle geinteresseerden,

Jammer dat hierboven onder de fotoos niet de naam en plaats van de boerderijen Laarkker vermeld zijn want ik zoek een foto van de Klein Laarakker immers het echtpaar Hurkens-Laarakkers stamt uit een vrouwelijke tak Lemmens wlke in mijn manuscript Parenteel Lemmens voorkomt :
bbha. Anna Maria Laarakkers, geb. Haps, 8 juni 1855; overleden Haps, 18 maart 1939, tr. Haps, 5 april 1880 Reinier Hurkens, geboren Haps, 9 februari 1852; overleden Haps, 27 februari 1933. Gemeenteontvanger te Haps en landbouwer te Haps op de Kleine Laarakker, zn.v. Johannes Hurkens, landbouwer en gemeenteontvanger, en van Anna Thoonen.
Uit dit huwelijk : (Bron WieWasWie)
bbhaa. Antoon Johannes Hurkens, geb. Haps 25 febr. 1881, Landbouwer te Haps, tr. 1e Haps 8 aug. 1911 Cornelia Antonia Peters , geb. Haps ? , dr.v. Andries Peters en Egberdina Elbers.tr. 2e Haps 23 sept.1920 Wilhelmina van de Lo(o)kkant , geb. Haps ?, dr.v. Peter Antonius van de Lokkant en Petronella Maria Laarakkers.
Uit het 1e huwelijk : (Bron WieWasWie)
bbhaaa. Petrus Reinier Andreas Hurkens , geb. Haps 5 juli 1912, overl. ald. 10 mrt. 1929.
bbhaab. Gerardina Maria Hurkens , geb. Haps 16 aug. 1914.
bbhaac. Maria Gerardina Hurkens , geb. Haps 16 aug. 1914.
bbhaad. Catharina Martina Hurkens , geb. Haps 14 mrt.1917.
bbhaae. Martinus Hendrikus Hurkens , geb. Haps 1 mei 1918.
Uit het 2e huwelijk : (Bron WieWasWie)
bbhaaf. Antonia Petronella hurkens, geb. Haps 4 sept. 1921.
bbhaag. Antonius Petrus Hurkens, geb. Haps 20 okt. 1922.
bbhaah. Petronella Hendrika Hurkens, geb. Haps 27 okt. 1923.
bbhaai. Hendrikus Wilhelmus Hurkens , geb. Haps 24 okt. 1924.
bbhaaj. Jacobus Wilhelmus Hurkens , geb. Haps 24 okt. 1924.
bbhaak. Martina Rosalia Mari Hurkens , geb. Haps 1 mei 1926.
bbhaal. Reinier Maria Hurkens, geb. Haps 18 mei 1928.
bbhaam. Petrus Hendrikus Hurkens , geb. Haps 25 aug. 1930.
bbhab. Maria Jacoba Hurkens, geb. Haps 3 okt. 1882, tr. Haps 4 mei 1909 Johannes Peters, geb. Haps 26 dec. 1877, Landbouwer, overl. Haps 4 nov. 1931, zn.v. Andries Peters en Gradina Elbers.

Zij stammen van het echtpaar:
IIIa.3 PETRUS ARTS/AERTS/AARTS (HERMENS) TR. REYNERA (Reijntje) JANS (Theunissen) LEMMENS

Zou iemand mij een foto kunnen doen toekomen van de Grote en Kleine Laarakker svp ???

Groeten uit een zonnig East Sussex,

Gerard
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 21 juni 2013 om 16:37
Nogmaals , dit keer de Grote Laarakker waar bewoners oo van reynera jans Tunnissen Lemmens stammen :

Wilhelmina Maria Laarakkers , geb.Haps, 20 juli 1862, Landbouwster, overl.Oeffelt, 3 mei 1931, tr. Haps, 11 mei 1886 Peter Selten, geb. Haps 29 januari 1857, Koopman, Landbouwer te Haps. Pachtte de Grote Laarakker en kocht in 1898 die boerderij van het Kruisherenklooster te Sint Agatha, overl. Haps 14 augustus 1898 (door een ongeluk met paard en huifkar). Zoon van Reinier Selten, landbouwer, en van Johanna Driessen.
Uit dit huwelijk : (Bron WieWasWie; BHIC)
bbhea. Antonius Selten , geb. Haps 19 mei 1887, tr. Cuijk en St. Agatha 23 nov. 1909 Wilhelmina Fleuren , geb. Mill en St. Hubert 26 juni 1876, overl. Cuijk en St. Agatha 20 nov. 1951, dr.v. Martinus Fleuren en Ardina Willems.
Uit dit huwelijk : (Bron WieWasWie; BHIC)
bbheaa. Petrus Arnoldus Selten geb. Cuijk 29 apr. 1910.
bbheab. Martinus Wilhelmus Selten , geb. Cuijk 9 nov. 1911 .
bbheac. Johanna Adina Selten , geb. Cuijk 3 jan. 1913.
bbhead. Adrianus Antonius Jeseph Selten , geb. Cuijk 19 mrt. 1914.
bbheae. Ardina Wilhelmina Maria Selten , geb. Cuijk 26 mei 1915.
bbheaf. Wilhelmina Antonia Selten , geb. Cuijk 12 sept.1916.
bbheb. Maria Selten , geb. Haps 3 sept.1888.
bbhec. Hendrika Selten , geb. Haps 1 dec. 1889.
bbhed. Johanna Selten geb. Haps 23 dec. 1891.
bbhee. Johannes Cornelis Selten , geb. Haps 13 sept.1893.
bbhef. Antonia Reinera Selten geb. Haps 28 apr.1896.
bbheg. Antonia Martina Selten geb. Haps 13 juni 1898, tr. Oeffelt 17 juli 1922 Petrus Cornelis Thijssen , geb. Haps , zn.v. Albertus Johannes Thijssen en Johanna van Dommelen.


Groeten,

Gerard Lemmens
Jan Lange. Nw.Vennep zei op 21 juni 2013 om 19:08
Gerard, zie mijn bijdrage dd. 8 sept. 2009, waar de fam. Hurkens en Selten ook genoemd worden.
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 28 juni 2013 om 15:08
Hallo alle Laarakkers enthousiasten,

Ik wil wel even waarschuwen met het plakken en breien van "Takken" aan elkaar want men moet met familienamen die afgeleid zijn van een boerderij's naam wel oppassen omdat de bewoners van die boerderij zich dan naar die boerderij gingen noemen en die bewoners waren niet altijd familie van elkaar dus kan het zijn dat het geen takken zijn van dezelfde familie maar verschillende families !!!
Je zit dat in de achterhoek heel sterk voorkomen.

Veel succes ermee en sommige Laarakker afstammelingen hebben dus Lemmens bloed in de aderen - zie mijn vorig bericht ! Dus welke Laarakkers zijn bezig met een kwartierstaat ???

Veelsucces,
Gerard
Martien Mattheeuwse, Oirschot. zei op 24 november 2013 om 19:15
De Oirschotse familie Mattheeuwse is via oma Marie verwant aan Laarakkers. Marie Laarakkers * Schaijk 22-9-1902 + 02-09-1978 Eindhoven (Catharina Zh)
Huwde. 11-5-1927 Johannes Mattheeuwse Oirschot, kregen 5 zonen,7 dochters.
zij is dv. Theodorus Laarakkers * te Nistelrode, ovl. Schaijk 12-12-1948.
zv Engelbertus Laarakkers *14-9-1835 Reek ovl 4-3-1907 Schaijk zv Egbertus Laarakkers *2-11-1804 Haps ovl.31-7-1859 Reek zv Renier Laaracker * Haps ovl,1817 Kleine Laarakker Mondestraat.
Wie kan mij de geb. datum geven van overgrootvader Theodorus Laarakkers?

We doen `t soame, Martien Mattheeuwse.
Vince Yalçin zei op 7 maart 2019 om 16:50
Zijn er mogelijk nog foto's van deze Petrus Petrus Lange x Johanna Laarakkers? en misschien van haar vader Cornelis Jacobs Cornelissen Laarakkers?
Jan Lange zei op 7 maart 2019 om 18:50
Wat Peter Peters Lange en vrouw betreft niet (meer)
Ward Arts zei op 9 augustus 2022 om 14:16
Beste mensen,
Kan ik ergens een officieel document vinden waarin staat dat Reinier Cornelissen en zijn vrouw en mijn betovergroottante Elisabeth A(a)rts de boerderij aan de Mondsestraat 4 in Haps pachtten?
En als 2e zou ik ook graag een wat betere foto van die boerderij willen hebben. Kan iemand mij die mailen?
Ward Arts zei op 16 augustus 2022 om 15:11
Dag Mariët,
Waar vind ik die notariële akten van Haps?
In de schepenbankakten vind ik niets.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 17 augustus 2022 om 11:25
Wij hebben geen archieven van notarissen in Haps, dus ik ga er eigenlijk ook vanuit dat Haps geen eigen notaris had. Meestal gingen ze dan in de buurt van Haps naar een notaris. Hier kun je het overzicht vinden van notariële archieven en kun je doorklikken naar de inventarissen:
https://www.bhic.nl/integrated?mivast=235&mizig=210&miadt=235&miaet=8&micode=AOV&minr=2970802&miview=inv2

Van een flink gedeelte van deze archieven zijn ook al indexen gemaakt; voor het overzicht van beschikbare indexen kun je hier klikken: https://www.bhic.nl/genealogie/sb/index.1b.htm

Voor het zoeken in de beschikbare indexen klik je hier: https://www.bhic.nl/onderzoeken/notaris-schepen-en-andere-akten

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.