
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Bosbad Hoeven opende in juni 1956 de poorten. De pers was enthousiast. Er werd flink reclame gemaakt voor “Brabants grootste openluchtbad”. En met succes: zo telde men dat jaar op 8 juli, een zonovergoten zondag, maar liefst 7.600 bezoekers. Bijzonder aan het bad – en ook mede een factor voor het succes? – was dat er gemengd werd gezwommen.
In de beginjaren werd er veel geïnvesteerd: de speeltuin werd uitgebreid, onder andere met een heus vliegtuig, een echte Catalina vliegboot. Met de komst van Camping Hoeven in 1963 kwamen er veel vaste gasten met name uit de Randstad en werd de verblijfsrecreatie steeds belangrijker. Hiervoor werden allerlei voorzieningen getroffen: een amusementshal (de Bosbadhal) met bowlingbaan en automatenhal, een trampolinepark, een midgetgolfbaan, een trapskelterbaan, overdekt zwembad “De Nimf”.
Het Bosbad was een geliefd doel voor schoolreisjes en trok op topdagen in de jaren zeventig maar liefst 15.000 tot 18.000 bezoekers. Er waren zelfs nog grootsere plannen om het Bosbad uit te bouwen tot een ruimtevaart-themapark en zo de concurrentie met Efteling en Beekse Bergen aan te gaan.
Het ontwerp door Joop Geesink – de geestelijke vader van Loekie de Leeuw en het Carnaval Festival in de Efteling – kwam in 1968 echter niet verder dan het stadium van maquette. Ook plannen voor de aanleg van een bungalowpark liepen op niets uit.
In de jaren tachtig ging het bergafwaarts met het Bosbad. Er kwamen andere zwemgelegenheden in de buurt: de Galderse Meren bij Breda, nieuwe zwembaden in Oudenbosch, Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen. Het Bosbad stelde hier weinig tegenover: grote investeringen in nieuwe attracties bleven uit, de bezoekersaantallen liepen dan ook terug en het bad begon verlies te lijden.
De financiële risico’s voor de gemeente Hoeven, eigenaar van het complex, werden zo groot dat in 1990 tot verkoop werd besloten. De nieuwe eigenaren gaven het complex een grondige facelift. Het Bosbad heet tegenwoordig “Waterspeelpark Splesj” en is uitgebreid met attracties als spectaculaire glijbanen met namen als Super Crater, Sidewinder en Anaconda, een grote binnenspeeltuin enzovoort.
De camping heet tegenwoordig “Molencaten Park Bosbad Hoeven”. Daarnaast is vakantiepark “villapark Panjevaart” verrezen. En zo lijkt het oude Bosbad Hoeven aan een tweede jeugd te zijn begonnen.