i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

Botsing in Boxtel

vertelde op 27 februari 2019 om 10:53 uur

Waar het precies fout ging op 26 augustus 1936, is lastig te vertellen maar het resultaat is duidelijk: de Opel 1.3 Ltr 4-cylinder 1934 ligt in de sloot en ook het vrachtwagentje van de Dommelsche Bierbrouwerij heeft flinke schade.

Van de auto van de bierbrouwerij weten we dat het kenteken in 1936 is verstrekt. Want via de site De auto van mijn opa is eenvoudig te zien op wiens naam een kenteken staat. Op deze website, over de bezitters van motoren en auto’s in Noord-Brabant tussen 1906 en 1951, vind je naast kentekens ook beelden van deze oude voertuigen.

Met een beetje geluk staat er ook een verhaal bij van iemand die meer weet te vertellen over dit vervoermiddel, óf het moment waarop de foto werd gemaakt.  Van deze foto weten we vooral de locatie: aanrijding met een Henschel vrachtwagen ter hoogte van klooster St. Charles in Boxtel ter hoogte van de huidige A2. Maar mogelijk weet je meer? Reed je opa voor de bierbrouwerij? Vertel ons het verhaal!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 10 juli 2015 om 12:43 uur

“Ik Jan Cremer” in Boxtel

vertelde op 20 januari 2017 om 14:00 uur

Stationschef krijgt schuld van botsing