i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

Boxtelse keurslager wordt landskampioen

vertelde op 20 maart 2020 om 09:54 uur

Voor de deur van de slagerij staat de fanfare opgesteld, een groot spandoek siert de gevel en heel Boxtel lijkt uitgelopen om getuige te zijn van de prijsuitreiking. Het is herfst 1957 en de familie Baaijens-Clemens mag zich vanaf nu ‘landskampioen’ noemen.

Firma Baaijens landskampioen, Boxtel 1957 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1901-001346)
Firma Baaijens landskampioen, Boxtel 1957 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1901-001346)

Vol trots bekijkt vader hier de plaat die daarna ongetwijfeld een prominente plek in de winkel kreeg. Naast deze foto hebben we er nog een tiental van deze heuglijke dag op onze site staan, deze kun je allemaal bekijken én downloaden via deze link.

Kijk naar Toen

Weet jij wat het landskampioenschap inhield? Of herken jij iemand op deze of een van de andere foto’s? Haalde jij wel eens een onsje worst bij deze keurslager? Of heb je andere herinneringen aan de slagerij, de familie of deze dag? We horen graag van je!

Je kunt reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Slagerij Baaijens-Clemens, Boxtel 1957

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Cis van den Heuvel- van Kerkoerle zei op 27 maart 2020 om 15:08 uur

Beste mensen, Wat een leuk verhaal over mijn oude buren Frans en Lien Baaijens- Clemens! Mijn vader, Michiel van Kerkoerle, was horlogemaker. Wij hadden ook een winkel en verkochten uurwerken en sieraden. En ja, wij haalden onze vleeswaren altijd bij Frans Baaijens. Vooral het gehakt vonden wij erg lekker.

Ik ben nu 82 en ik weet nog dat ik met mijn twee jaar jongere zus Ankie een feestliedje gezongen heb op de koperen bruiloft van Frans en Lien. Lien kwam net als mijn moeder uit Limburg en het liedje was dus op de melodie van het Limburgs volkslied "Waar in het bronsgroen eikenhout". De laatste regel was "Heil voor Lien en Frans". Ik zie ons daar nog staan met rokjes met een Schotse ruit. Jammer dat er geen foto's van zijn!

Frans en Lien zijn later begonnen met een winkel in de Stationsstraat. En in de Breukelsestraat 39 begon toen slager Schuurmans. Succes met de rubriek over vroeger!

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 27 maart 2020 om 20:51 uur

Hallo Cis, hartelijk bedankt voor je leuke reactie! Wat mooi hoe je die tijd weer tot leven roept. En erg leuk om te lezen over de winkel van je vader (en het gehakt van buurman Frans!)

Inderdaad, jammer dat er geen foto's van zijn, maar gelukkig zijn er mensen zoals jij die hier deze prachtige verhalen vertellen. Zo kunnen we ons daar toch een beeld van vormen. Veel dank daarvoor!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 26 oktober 2017 om 15:01 uur

Klaslokaal 1958

vertelde op 11 juli 2018 om 16:26 uur

Sanseveria tussen de snijwaren

vertelde op 24 januari 2020 om 14:20 uur

Bonnen hoofdzaak. Geld noodzaak