i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oss
Tags:

Brabantse koffietafel

vertelde op 31 december 2018 om 11:13 uur

Wij Brabanders houden wel van lekker eten en gezelligheid. Of het nou om het Kerst- of Nieuwjaarsdiner gaat of, zoals hier, om een onvervalste Brabantse koffietafel: de tafel wordt mooi gedekt en vol gezet met hapjes.

Koffietafe bij de opening van Huishoudschool Mater Christi, Oss 1950 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC)Koffietafel bij de opening van Huishoudschool Mater Christi, Oss 1950 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1659-000100)

Deze foto is in 1950 gemaakt tijdens de opening van Huishoudschool Mater Christi. Op de feestelijk gedekte tafel onderscheiden we servies van Boerenbond, beschuit, brood en beleg. Schuif jij wel eens aan bij zo’n Brabantse koffietafel? Wat mag daarbij volgens jou dan zeker niet ontbreken? En is een koffietafel nu heel anders dan toen? We zijn benieuwd! 

Kijk naar Toen

Mocht je nog iets over déze foto willen vertellen, dan horen we dat natuurlijk ook heel graag. We nodigen je dan ook van harte uit om te reageren. Deel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 4 mei 2012 om 11:38 uur

Klaar voor het huishouden

vertelde op 31 december 2017 om 16:15 uur

Osse leerlingen dronken per week 3000 liter schoolmelk ….. uit Berghem

vertelde op 27 februari 2018 om 09:08 uur

Huishoudcursus Servitam?