i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Berghem
Tags:

Burgemeester van Erpstraat

vertelde op 6 maart 2015 om 11:00 uur

De tijd gaat veel te snel voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Deze foto is pas dertig jaar oud, maar dezelfde anno 2015 zou er toch heel anders uit zien. We zijn in de Burgemeester van Erpstraat in Berghem en kijken schuin op het oude raadhuis en de brandweerkazerne.

 Vooraan zien we een groot woonhuis wat er nu niet meer staat. En niet lang na deze foto zou de brandweer de garage naast het oude raadhuis verlaten voor een grotere kazerne.

Weet jij wie de bewoners waren van het woonhuis? Hoe was het om naast de brandweerkazerne te wonen? Of ben jij lid geweest van het korps en heb je daar nog mooie herinneringen aan?

Deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (6)

Lambert van Hintum zei op 19 oktober 2015 om 21:32 uur

Allereerst wil ik vertellen dat ik van 1948 ben, dus ik weet wel het een en ander van Berghem. In het woonhuis woonde de familie Bloem waarvan de vader Adriaan brandweercommandant was, dus makkelijk bij een brandmelding, ze hadden 1 dochter. Aan de andere kant van de woning woonde de fam van Iperen, en die hadden 1 zoon. Ik heb het nu over de jaren 1960/1980

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 20 oktober 2015 om 11:03 uur

Bedankt voor je aanvulling, Lambert! Dat maakt het inderdaad heel praktisch, om zo naast de kazerne te wonen. Woonde je er zelf ook in de buurt?

A. van Iperen zei op 29 mei 2016 om 14:56 uur

Voordat de familie van Iperen (geen familie) daar woonde werd het rechter gedeelte van de woning bewoond door politieman Parlevliet. Deze naam komt ook voor in de Berghemse geschiedenis.

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 30 mei 2016 om 15:34 uur

En kun je nog wat verhalen vertellen over deze politieman, Meneer van Iperen?

Henk Boeijen zei op 15 juni 2016 om 23:06 uur

Het verhaal van Lambert klopt niet helemaal. In het rechter huis woonde inderdaad de familie Bloem maar de vader was niet Adriaan maar Wim Bloem Wim werkte bij de gemeente en was voorman buitendienst en hij was ook commandant van de brandweer. Adraan Bloem was zijn zoon ook die is coomandant van de brandweer geweest maar toen woonde hij niet meer in dat huis.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 16 juni 2016 om 11:26 uur

Bedankt voor de correctie, Henk! Wie weet zijn er nog wel meer inwoners van Berghem die zich Wim Bloem nog kunnen herinneren. Leuk om te lezen dat ook zijn zoon Adriaan voor een carrière bij de brandweer heeft gekozen!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 29 april 2010 om 10:44 uur

Tijdreis

vertelde op 7 december 2009 om 13:50 uur

Je maintiendrai

vertelde op 10 februari 2014 om 08:53 uur

Raadhuisje