i

Café Lombok

vertelde op 13 april 2017 om 09:49 uur

Welkom bij Café Lombok! Kun jij ons meer vertellen over de geschiedenis van deze gezellige horecagelegenheid of kom je hier nu ook nog weleens een pilsje drinken?

Café Lombok, Hertrakestraat 22 te Sint Agatha. Foto genomen in 1985.Dit café bevindt zich aan de Hertrakestraat 22 in Sint Agatha. De foto is gemaakt in 1985, maar een korte zoekopdracht op het internet wijst uit dat dit café nog steeds op deze plek zou moeten staan.

Kun jij ons meer vertellen over de geschiedenis van dit pand of misschien juist wel over de huidige activiteiten? Kom jij hier geregeld een “Brand” biertje drinken of moet jij denken aan de vele feesten die hier de afgelopen decennia zijn georganiseerd? Deel je verhalen met ons!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (8)

Albert zei op 8 mei 2017 om 02:27 uur

In 1958 werd dit "Café Lombok" geëxploiteerd door de Familie Burgers. Ook wel "Burgers Lombok" genoemd. Ik ging daar soms op zondagavond met mijn toen nog toekomstige schoonvader Mathieu Bongartz biljarten. De familie was een goede klant van zijn schoenenzaak & schoenenmakerij en er waren daar ook altijd wel andere klanten aanwezig. In die tijd was het gebruikelijk om voor een goede klant iets terug te doen om ook iets te verdienen en hij gaf dan soms "een rondje voor de klanten". Dat werd door hem ook wel "Leven en laten leven" genoemd!".

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 9 mei 2017 om 12:46 uur

Bedankt voor je reactie Albert en ikzelf herken direct deze mentaliteit. Mijn ouders/grootouders hadden ook een eigen zaak en ook wij gingen bij onze eigen klanten winkelen.

Adri-jan Putmans zei op 26 september 2018 om 20:55 uur

wij hebben 11 jaar geleden nog ons trouwfeest gevierd

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 27 september 2018 om 10:55 uur

Wat leuk Adri-Jan, goede herinneringen aan zeker?

Tiny Ooms zei op 3 oktober 2018 om 16:22 uur

Ja ….Café Lombok staat nog steeds op dezelfde plaats. Is iets of wat uitgebouwd met een zaal erachter, maar het bestaat nog steeds. Het café is echter al enige tijd gesloten.
De afgelopen 4 jaar (tot aan de sluiting in april 2018) heeft Lia Boonstra-Rovers Café Lombok geëxploiteerd.
Ze heeft de afgelopen jaren nog diverse grote feesten en partijen binnengehaald in de feestzaal. En verder was de dagelijkse gang van zaken een aantal trouwe klanten die (bijna) elke dag wel even een biertje kwamen drinken. En die zitten nu dus al een tijdje zonder kroegje.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 4 oktober 2018 om 11:16 uur

Nou Tiny, dat lijkt me dan echt een gemis. Jammer van zo'n mooi cafeetje in Sint-Agatha. Maar goed dat dankzij jouw bijdrage café Lombok - in ieder geval - online nog wordt herinnerd. Dank!

John Jansen zei op 25 november 2018 om 10:29 uur

Mooie herinneringen aan Familie Burgers, de zusjes Gonny en Elly hebben vroeger als gezinshulp bij ons gewerkt op de boerderij De Wittepoort op de Hapseweg in Cuijk.Vaak mocht ik mee om er een nachtje te slapen en in het grote ligbad te zwemmen en s'morgens weer naar huis en school. Voor het naar bed gaan nog even in het café spelen.Hartelijke mensen helaas op een na allemaal al overleden. Dochter Elly met Allard hebben samen het café nog jaren lang succesvol gerund jammer dat het einde verhaal is.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 28 november 2018 om 13:15 uur

Leuk om te lezen, al die mooie herinneringen! Ik kan me goed voorstellen dat je het jammer vindt dat het café niet meer bestaat. In welke periode logeerde jij er vaak? Bedankt voor het delen van jouw verhaal, John!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 12 mei 2016 om 16:07 uur

Brouwerij Janssen

vertelde op 30 augustus 2016 om 14:46 uur

Schooljeugd uit Sint Agatha