skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Jaël Jonkman
Jaël Jonkman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Jaël Jonkman
Jaël Jonkman RA Tilburg

Café Kuijpers

Wim Kuijpers
vertelde op 21 januari 2009
bijgewerkt op 18 november 2013
In april 1866 mocht mijn opa Nard als driejarig jongetje de eerste steen leggen voor het café. Dat gebeurde op dezelfde dag als waarop de eerste steen van de kerk te Heesch werd gelegd. Mijn opa zal daar beslist wel hulp bij gehad hebben.
 Sientje van Lith, 1915  Nard Kuijpers, 1915

Heesch, café Kuijpers anno 1948 Foto: Wim KuijpersNa het overlijden van zijn ouders heeft hij het café overgenomen. Hij trouwde met Sientje van Lith. Hun kinderen zijn allemaal getrouwd vanuit het café.

Piet Kuijpers en Riek de Lang, 1935Dat deed ook mijn vader Piet toen die in 1935 trouwde met Riek de Lang. Hij nam het café over van zijn vader.

Vervolgens is er in 1938 een grote verbouwing geweest. Daarbij kwamen er vele houten balken uit het huis, waarvan de familie in de oorlog een schuilkelder in de tuin gemaakt heeft, waar ze met 12 personen in konden. Dat bleek een stevig bouwsel te zijn, want ook al is er een tank over gereden, de kelder heeft het gehouden.

In 1953 is de veranda dichtgemaakt. Wij hebben tot juli 1959 in het café gewerkt. Toen is het verhuurd aan de familie Langedijk. In 1974 hebben wij het café verkocht aan T. van Nisterooy. En dat was het einde van café Kuijpers aan de rijksweg (nu Het Tunneke aan Het Dorp).

Heesch, café Langedijk eind jaren zestig. Foto: Wim Kuijpers

Reacties (5)

Bert Wijnen zei op 31 oktober 2013 om 22:16
De pilaren en het hekwerk op de voorgrond vormden de afscheiding van de speelplaats van de kleuterschool waar ik in 1949 op heb gezeten.
Wilhelm Ploegmakers zei op 16 november 2020 om 14:23
Cafe Kuipers daar werd na na een begrafenis de koffietafel verzorgd. Ik ben er diverse keren geweest omdat er in de Achterste Groes ook oude mensen inwoonden. Bij een overlijden werd de buurt op de koffietafel gevraagd dat was vaak de gewoonte. Lange tafels door het hele cafe waarop broodjes met koffie goed verzorgd. Ik was toen een jaar of 8 -9 denk ik.
Als ik het goed heb reed de vader van Wim, Piet Kuijpers op een motor en kreeg deze fataal ongeluk ter hoogte van de Broekhoek waar nu de rotonde is. Ik heb de motor nog op de weg zien liggen met een kapot voorwiel. Wij waren bij Onze Tante Cisca en Ome Janus Smits op dat moment. Wim kwam daar ook wel omdat die volgens mij de leeftijd heeft van onze neven Herman Wim en Jan.Smits.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 17 november 2020 om 11:49
Bedankt voor jullie reacties. Dat lijkt mij een heftige herinnering, Wilhelm, zo;n kapotte motor als je weet wat er met de bestuurder is gebeurd. Je beschrijving van de koffietafel is heel beeldend en roept ongetwijfeld bij veel mensen herinneringen op. Dank voor het delen!
Wilhelm Ploegmakers zei op 17 november 2020 om 17:56
Er was toch ook een bakkerij aan de andere kant in hetzelfde pand zover ik mij herinner met een speculaasmolen zón soort walsje met de speculaasfiguurtjes
waardoor in het deeg de figuren werden gedrukt.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 18 november 2020 om 10:29
Ah ja, zo'n houten mal, bedoel je? Daar moeten heel wat speculaasjes uitgekomen zijn. Bedankt voor je aanvulling, Wilhelm.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen