i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heeswijk
Tags:

Catering

vertelde op 14 april 2009 om 10:45 uur

Natuurlijk heette het in de jaren vijftig van de twintigste eeuw niet zo, en zeker niet op het Brabantse platteland. Maar het werk dat cateringbedrijven nu verrichten, bestond allang, ook in de boerendorpen.

Heeswijk, festhulpen c. 1950Toen ging het misschien meer in de richting van burenhulp, al kregen deze meiden vast en zeker een leuk zakcentje mee. De stemming zat er in elk geval goed in. Daar zal het zomerse weer ook zeker toe bijgedragen hebben.

Uiteraard roept het plaatje vragen op. Wie zijn dit? Waar is deze foto gemaakt en bij welke gelegenheid?

Als je een idee hebt, laat het ons dan weten. Maar ook als je verhalen kent over soortgelijke gebeurtenissen, nodigen we je van harte te reageren.

We zijn benieuwd naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Mw. Aarts-van Kessel, Sint-Oedenrode (telefonisch) zei op 20 april 2009 om 09:11 uur

Ik weet precies waar deze foto over gaat, want ik was er zelf bij! Het gaat om een priesterfeest (eerste H. Mis) van een zoon uit de familie Van Kessel, een neef van mij. Het erf is van de boerderij aan de Dintersehoek in Vorstenbosch. Bij dat soort gelegenheden werden inderdaad jonge vrouwen uit de familie en uit de buurt ingeschakeld (en in plaats van een zaal te huren, vierden we gewoon op de boerderij: plaats genoeg!).

Uit dit gezin zijn maar liefst vijf jongens priester geworden. Wij staan hier met enkele nichtjes en buurmeisjes: ikzelf sta helemaal links (met het melkkannetje); dan Dora van Kessel (met de koffiekan); dan Maria van Kessel, een buurmeisje Arts; een ander buurmeisje Aarts; Anna van Kessel; weer een buurmeisje Arts en tenslotte vooraan Dora Aarts, de kokkin van die dag.

Janieke zei op 20 april 2009 om 21:02 uur

Rechts voor is mijn oma en mijn vrouw. Wat ziet ze er daar mooi en jong uit. Heeft iemand de originele foto? Groetjes Mies van Kessel en Janieke

Mies van Kessel zei op 21 april 2009 om 11:48 uur

Mijn kleindochter Janieke schreef het al: Dora Aarts was mijn vrouw. De foto is gemaakt in 1952 voor het priesterfeest van mijn broer Henk. Ik kende Dora al. Zij verzorgde vaker feetsmaaltijden in de buurt, en ik heb haar gevraagd om dat ook voor die dag te doen. Wij zijn in 1955 getrouwd. Dora is in 2006 overleden.
Henk was ingetreden bij de Witte Paters, en zit nog steeds in de missie in Zambia. Mijn andere broer is veertig jaar missionaris in India geweest, waar hij ook gestorven is. En dan zijn er natuurlijk nog broers die pastoor in Haps en Stiphout geworden zijn. Zelf ben ik tot aan mijn pensionering directeur van een basisschool in Lierop geweest.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 20 december 2010 om 22:06 uur

Lang leve het bruidspaar!