i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schijndel
Tags:

Centrum Schijndel 1954

vertelde op 18 februari 2010 om 13:00 uur

Op deze zonovergoten middag ligt het centrum van Schijndel er rustig bij. Het is 1954, veel oorlogsschade is hersteld. Er is veel nieuwbouw, maar het pand van Speet dat vrijwel onbeschadigd was gebleven, is hier nog goed te zien.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Pieter Roskam zei op 19 november 2013 om 14:51 uur

Wat ligt het pand van Speet mooi in beeld in de verte op de foto. Die winkel van Speet in Schijndel interesseert mij bijzonder omdat ik aan een verhaal werk over de ondernemende familie Speet uit Oss. Wie kan er meer over de geschiedenis van dit pand vertellen, en over de mensen die er werkten en winkelden?

Nelleke Reijs zei op 16 augustus 2015 om 11:06 uur

Ik ben via mijn moeder verwant aan de familie Speet. Haar tante was met Harrie Speet getrouwd en ze woonden in Oss. Wat mij verbaast is dat hier staat dat de winkel van Speet in Schijndel vrijwel onbeschadigd is gebleven. In een klein aantekeningenboekje, dat een van mijn tantes in de maanden september t/m november 1944 heeft bijgehouden staat namelijk ergens "...(onleesbaar) en Piet (of Riet) naar Schijndel, zaak is weg". Het zou hier kunnen gaan om een van de dochters Speet, Riet of El(lie). Weet u wie de zaak van Speet in Schijndel beheerde?
Verder had Speet ook een zaak in Oisterwijjk. De oudste broer van mijn moeder, Jo Ploegmakers beheerde deze tot hij zelf een dergelijke zaak begon in Sint Oedenrode. Deze zaak is later een HEMA geworden.
De winkel van Speet in Oss is na het overlijden van Harrie Speet beheerd (of was misschien wel het eigendom) van Ton Speet. Deze zaak is later een Blokker geworden en verhuisd uit het oorspronkelijke pand. Ton Speet is vorig jaar overleden.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 6 december 2009 om 09:12 uur

Dorp in verandering, 1940-1970

vertelde op 19 februari 2010 om 08:24 uur

Oorlogsschade

vertelde op 11 september 2014 om 14:01 uur

Schijndel bedankt!