i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Alem, Maren en Kessel
Tags:

Coen Govers (1911-1996), gemeentesecretaris van Alem, Maren en Kessel

vertelde op 9 juni 2009 om 11:18 uur

Op 17 november 1948 trouwde in Lithoijen Coen Govers met Jo Bartman. Frank Govers stuurde deze klassieke trouwfoto van het bruidspaar in. Coen Govers werd gemeentesecretaris van Alem, Maren en Kessel, zoals de volgende foto van de gemeenteraad rond 1954 laat zien.

Staand van links naar rechts: Van Lith, Roelof van Kessel, Bertus van Schijndel, gemeentesecretaris Coen Govers, Brekelmans, Vincent van Campenhout, Marinus Hanegraaf, Jan van Loosbroek en Kees Tonen.

Zittend van Links naar rechts: Van den Eng, Burgemeester Smit en Bertus Bogers.

Niet alleen secretaris, maar ook (bijzonder?) ambtenaar van de burgerlijke stand: C.H.A. Govers voltrekt het huwelijk van (raadslid) Bertus Bogers en toekomstig echtgenoot (vóór 1959). Althans: dat dáchten we. Maar de reactie van Mechtilde Meijer (zie hieronder) maakte duidelijk dat het hier om het huwelijk ging van haar tante Petronella van Kessel met Jacob Aaldert Brands op 2 maart 1943 uit Rossum. De foto die ze meestuurde, lijkt een overtuigend bewijs. Dank!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (9)

Mechtilde Meijer zei op 22 juli 2008 om 07:58 uur

Op de foto van het bruidspaar dat door Coen Govers in de echt wordt verbonden, herken ik mijn tante Petronella van Kessel (Piem), dochter van Jan van Kessel en Barbara van Thiel van 't Wild. Zij trouwde op 2 maart 1943 met Jacob Aaldert Brands (Cup) uit Rossum.

Christian van der Ven bhic zei op 23 juli 2008 om 10:17 uur

Hallo Mechtilde,

Leuk dat je je tante op de foto herkent!

Onze gegevens hebben het over het raadslid Bertus Bogers dat met de bewuste dame trouwt. Is je tante dan twee keer hetrouwd geweest of zo?

Mechtilde Meijer zei op 18 augustus 2008 om 08:16 uur

Dag Christian,
Petronella huwde één keer, op 2 maart 1943 met haar Jacob Aaldert Brands uit Rossum. Achter het bruidspaar staat de vader van deze bruidegom. Ik ben in het bezit van hun bruidsreportage en hun verhaal komt voor in het boek dat ik over mijn (voor)ouders schrijf. Ik zal een wat duidelijker foto van dit paar aan je sturen.

Maar nou ben ik natuurlijk wél nieuwsgierig naar de echte Bertus Bogers ;-)

Mechtilde Meijer zei op 18 augustus 2008 om 13:54 uur

Beste Christian, zoals beloofd in mijn reactie op het verhaal, bijgaand een duidelijker trouwfoto van het bruidspaar Brands-van Kessel, wiens huwelijk voltrokken werd door Coen Govers.<img src="http://www.bhic.nl/data/upload/insturen/tsdqdfskfkgfllazuwrasvnefwettd.jpg" alt="tante Piem en oom Jacob" width="200" height="130" border="0" />

Christian van der Ven bhic zei op 21 augustus 2008 om 13:10 uur

Hallo Mechtilde,

Ja, ze lijken er inderdaad veel op hè?! ;-)

Ik zal onze webmaster vragen de gegevens aan te passen. Wel gek dat er in onze gegevens dan over een raadslid Bogers wordt gesproken.

En bedankt voor de foto!

Jacqueline Sterk-Brands zei op 2 september 2008 om 19:39 uur

Als jongste dochter van Petronella van Kessel en Jacob Aaldert Brands ben ik heel blij met de oplettendheid van mijn nicht Mechtilde en de correctie die u heeft aangebracht.
Bijzonder dat mijn ouders op zo'n mooie historische site van mijn moeders geboorteplaats met naam en foto worden vermeld. Ze zouden er trots op zijn (net zoals ik nu)!

Jacqueline Sterk-Brands

Christian van der Ven bhic zei op 3 september 2008 om 13:24 uur

Hallo Jacqueline, graag gedaan hoor!

Frank Govers zei op 28 december 2014 om 19:58 uur

Beste medewerker van BHIC. Waarom is de foto waarop mijn vader de huwelijksakte ondertekend niet compleet overgezet naar jullie nieuw site. Mijn vader staat er niet meer op! Is het mogelijk om deze foto weer compleet te maken a.u.b.
B.v.d.
M.vr.gr.
F. Govers

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 29 december 2014 om 10:05 uur

@Frank: Je vader was er nog wel - de foto was niet verknipt - maar door de nieuwe opmaak van de site viel hij buiten beeld. Ik heb de foto's daarom nu gewoon onder elkaar gezet, zodat ze weer volledig in beeld komen, mét je vader! Dank voor je attendering.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: