i

Cuijkse kleuters

vertelde op 23 september 2015 om 15:02 uur

Een vrolijk, zomers tafereel bij de Cuijkse kleuterschool Marlou aan de Helwigstraat. Wie zijn hier op de speelplaats aan het ravotten?

 Cuijkse kinderen bij kleuterschool Marlou

Kleuterschool Marlou was gelegen aan de Helwigstraat in Cuijk. Op de achtergrond van de foto prijkt de 'Lange Jan' van de chemische fabriek aan de Jan van Cuijkstraat. De kinderen op deze foto hebben echter meer aandacht voor de fotograaf, de wip en natuurlijk voor elkaar.

Was jij zelf één van die kleuters die vaak op de speelplaats van Marlou te vinden was? Wie waren je vriendjes en vriendinnetjes en welke juffen en meesters zwaaiden hier de scepter? Vertel het ons!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Peter van Grinsven zei op 6 oktober 2015 om 22:21 uur

Ik heb daar een leuke tijd doorgebracht van 1958 t/m 1960. Het onderwijs was in handen van de Zusters van Liefde en wel zuster Benilda (de strengere) en zuster Marina (de lievere). Maar het waren zeker geen 'krengen van barmhartigheid' zoals deze nonnen ook wel werden genoemd. Ik kan me alleen maar goede dingen herinneren. Wat ik nog goed weet dat ik als jongen perse met een pop op de schoolfoto wilde....
Leuk is ook dat mijn kleinkinderen nu op deze school zitten. Inmiddels is het een basisschool de Nienekes genaamd.
Klasgenoten van toen waren o.a. Ad Smulders, Erik Hendriks, Paul van Oostrum, Jos van de Ven, Harrie Basten. Met Paul en Erik liep i altijd vanaf de Beerseweg naar school. op een dag besloten we ter hoogte van NS station om niet naar school te gaan maar via de Stationsstraat, Molenstraat, Grotestraat en Maasstraat naar de Maas te lopen. De veerpont voer toen ter hoogte van waar nu de passantenhaven ligt. aldaar aangekomen werd er ee nweddenschap afgesloten wie er over het randje van de veerstoep durfde te lopen. Ik 'won' en jawel hoor, op het diepste gedeelte viel Peter in de Maas en kon niet zwemmen!
zoals gewoonlijk zaten er altijd een aantal mannen op een bankje te buurten en dhr. Pluim heeft mij gered van een wisse verdrinkingsdood. Mijn moeder vertelde later altijd dat ik veel geluk heb gehad want ik had ''t zâând al in de tesse zitte"............

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 7 oktober 2015 om 13:29 uur

Beste Peter, bedankt voor je uitgebreide reactie! Leuk dat we nu ook een heel persoonlijk inkijkje krijgen in het dagelijkse leven op deze school. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen!

Misschien hebben jij en je klasgenoten nog wel meer wilde verhalen over die tijd of heb je nog leuke foto's. Mocht je deze met ons willen delen, neem dan gerust contact met ons op via info@bhic.nl. Nogmaals heel hartelijk dank voor je verhaal!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 30 mei 2013 om 14:12 uur

Opening van de kleuterschool

vertelde op 19 maart 2010 om 13:18 uur

Bijnamen in Beers, Cuijk, Vianen, Katwijk, St. Agatha