i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

Daar in dat kleine café

vertelde op 6 december 2017 om 15:00 uur

De Zwaanse Brug is een begrip in Boxtel. De ontstelling is dan ook groot als de brug in 1944 door Duitsers wordt opgeblazen. Maar vier jaar later is het feest: dan wordt de opening van de nieuwe brug gevierd, onder meer door een bijeenkomst in het café.

Kijk wat langer naar deze foto en je hoort bijna het geroezemoes, je ruikt als het ware de lucht van sigarenrook, vermengd met die van verschraald bier. Het is februari 1948 en de Zwaanse Brug is terug in Boxtel.

Dat wordt uitgebreid gevierd, getuige de serie foto’s die fotopersbureau Het Zuiden heeft gemaakt. We zien de fanfare door de straten trekken, de toespraken die worden gehouden en een klein meisje dat een bos bloemen mag aanreiken. Ging het gezelschap daarna naar het café? Herkent iemand dit etablissement? Of weet je meer over de opening van de Zwaanse brug? Vertel het ons.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Wies van de Loo zei op 21 juli 2018 om 19:51 uur

het lijkt hotel theewkens in boxtel. foto theeuwkens hkb03083 zelfde gordijnen 2 ramen dan de deur. En als ik door de ramen kijk zie ik het station in de richting van theeuwkes

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 25 september 2012 om 11:36 uur

Café Central in Grave

vertelde op 21 november 2009 om 14:06 uur

Een Schaijkse missionaris in India: Johan van Boxtel (1917-…)