i

Dit verhaal gaat over:

De betere bakkebaard

vertelde op 30 oktober 2019 om 13:30 uur

Eén van de fotografen van persbureau Het Zuiden is opgetrommeld om een nieuwe machine bij firma Van Oerle in Boxtel in beeld te brengen. Maar op deze foto valt vooral die ene meneer op, met die indrukwekkende bakkebaard. Een prachtige indicatie dat we ergens in de jaren zeventig zijn beland.

https://www.bhic.nl/memorix/images/search/detail/544e088e-45fb-11e3-9d11-fb56fed67efc/media/081e894a-c7a4-7d05-e92a-b422bf1e8309?mode=detail&view=horizontal&q=1901-002850&rows=1&page=1

Lades vol foto’s hebben we bij het BHIC, sommige voorzien van uitvoerige beschrijvingen, maar de meeste met maar een handjevol gegevens. Als ook het jaartal ontbreekt, zijn we aangewezen op aanwijzingen op de opname zelf. Dat kan van alles zijn; een huis dat is afgebroken maar nog wel op de foto staat, of een burgemeester in functie in een bepaalde plaats.

Maar het meest handig is vaak het modebeeld. Zeker na de Tweede Wereldoorlog zijn kleding, kapsels en brillen een thermometer waarop we kunnen aflezen in welk decennium we zijn beland. Deze meneer in het Boxtelse bedrijf neemt ons door zijn prominente bakkebaard mee naar ergens in de jaren zestig of zeventig. En bij deze foto staat wél de datum: 24 april 1970.

Ken jij de mensen op deze foto? Had je zelf ook zo’n imposante bakkebaard? Welke herinnering maakt deze foto bij jou los?  

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: