i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Gemert
Tags:

De drankspecialist

vertelde op 30 mei 2017 om 11:27 uur

Het was een prachtige zaterdagavond, café Onder de Boompjes was druk bezet. Aan een paar tafeltjes zaten mensen te kaarten, de verdere bezetting bestond uit gasten die wat zaten te praten. Aan een tafeltje zat Janus Toors (Baggermans), een gezellige prater die aan belangstelling geen gebrek had.

Uit een collectieve reclamecampagne voor de echte Hollandse borrel (1959), ontwerp Reclame-adviesbureau C.J. Palm N.V.Het gesprek aan zijn tafel ging over drank. Janus beweerde dat hij wel wist of het goede snevel was. “Mij maken ze niets wijs”, zei hij heel overtuigend. Het gesprek ging verder. Na enige tijd had Janus zijn borrelglaasje leeg, stak dat in de hoogte en riep “Sjef!” Dat was voldoende: kastelein Sjef nam het lege glaasje aan, ging naar de tap, vulde het met water en zette het weer voor Janus op tafel.

Janus had het weer eens druk met verhalen. Hij had al twee keer van zijn borrel gedronken, toen aan een andere tafel een man zich omdraaide en tegen Janus zei: “Janus, weet ge wat gij bent?” Janus keek de man aan. “Gij bent ene hele grote zwetsdrol! Ja, ene grote zwetser, dat bende gij.”

Janus was wat overdonderd en zei niets. “Gij bent een hele grote zwetser. Gij zegt dat gij verstand hebt van snevel en wel weet wat goeie snevel is, maar gij weet er niets van. Gij hebt niet eens gemerkt dat de kastelein water in jouw borrel heeft gedaan!”

Janus ToorsJanus was even stil. Ook alle gasten vielen ineens stil en keken zijn kant op, sommigen met de gedachte “als dat maar geen heibel geeft”. Toen zei hij: “dat had ik allang gemerkt, maar ik kan de kastelein toch niet voor schand zetten in zijn eigen café?”

En alle klanten bulderden van het lachen, omdat Janus zich zo goed uit de situatie had gered.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 20 april 2009 om 11:06 uur

Borrelen met Bernhard

vertelde op 16 maart 2010 om 11:43 uur

Burgemeester aan de borrel

vertelde op 26 oktober 2009 om 12:04 uur

Bejaardenverwendag