i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

De familie Croonenburg neemt je terug naar het jaar 640

vertelde op 11 mei 2020 om 15:00 uur

Langs adellijke geslachten, bekende kunstschilders en een huis in Boxtel tekent zich de genealogie af van de familie Croonenburg. Onderzoeker Marcel Mossou spendeerde meer dan dertig jaar zijn onderzoek.

De familie Croonenburg ontleent haar naar aan het gelijknamige kasteel bij Loenen aan de Vecht. Alle andere kastelen, huizen en boerderijen zijn vernoemd naar deze familie. In Nederland waren en zijn er nog steeds veel families met deze naam met verschillende spellingsvarianten: (van) Cronenburg(h), Cronenburch, Croonenburg(h), Croonenburch, Cronenborg(h), Cronenborch, Kronenburg(h), Kronenburch, Kroonenburg(h), Kroonenburch, Croenenborg(h), Croenen borch.

Een aantal van hen is ook in Brabant neergestreken. Dat is de familie Cronenborch uit Best, Eindhoven, Oirschot (en Venlo). Dit betreft een oud geslacht, dat  waarschijnlijk afstamt als bastaardtak van Jan van Cronenburg. Maar ook in Bergen op Zoom vinden we deze familie terug, zo leert het onderzoek.

Verder zijn er ook gegevens over de familiewapens. In het document staan afbeeldingen en beschrijvingen van familiewapens. Benieuwd naar het volledige onderzoek van Marcel Mossou? Klik hier en lees hier verder.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 20 oktober 2015 om 19:57 uur

Genealogisch slagveld

vertelde op 24 februari 2020 om 12:56 uur

Genealogie in een spannend geschiedenisboek: Bernard Krijbolder over zijn voorouders