i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Ravenstein
Tags:

De glijbaan van Meulemans

vertelde op 14 november 2016 om 09:50 uur

Wat zou dit een prachtige glijbaan zijn voor kinderen. Klimmen op zo’n stapel zakken en vervolgens in volle vaart naar beneden glijden.

De glijbaan van MeulemansEchter, op deze foto wordt niet gespeeld maar gewerkt. Werknemers van Meulemans, het mengvoederbedrijf, zijn druk bezig een volgende order klaar te zetten.

Alhoewel, druk bezig.. de mannen op de stapel zijn flink aan het tillen, maar de man vooraan lijkt even uit te blazen. Meulemans leverde de regio immers veel werk op en dus zijn wij benieuwd wat het bedrijf voor Ravenstein betekende.

Kun jij meer vertellen over het reilen en zeilen bij firma Meulemans? Heb je er misschien gewerkt? Of ken je deze harde werkers? Deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (8)

Mevrouw School (telefonisch) zei op 22 november 2016 om 14:09 uur

Volgens mij zie ik mijn man Bob School linksboven op de stapel zakken aan het werk. Ik kan me nog herinneren dat ze met het stapelen van de zakken 3 gulden per week meer verdienden als de anderen. Er was een speciale tactiek om de zakken zo hoog mogelijk te kunnen stapelen en dat deze ook niet weggleden. De slogan van Meulemans was ''De gele zak met de gouden inhoud''.

Th. van der Ven zei op 17 april 2017 om 11:01 uur

Mijn opa, Toon Schriks, heeft ook bij Meulemans gewerkt en mijn moeder heeft wel eens verteld dat zij en haar zus en broertje en ook nog andere kinderen va de arbeiders aldaar op zaterdag meestal mee gingen naar Meulemans om van deze glijbaan te glijden. Want s'middags gingen de arbeiders friet halen bij Toon Poell en dan kregen ze ook friet. Alleen moesten ze wel opletten dat "D'n Meulemuis" ze niet zag!

christa walk zei op 8 oktober 2019 om 23:26 uur

Mijn ouderlijk huis stond tegenover de fabriek van Meulemans en wij speelde dus ook bij Meulemans. Klimmen op de zakken, die toch behoorlijk hoog opgestapeld waren, best wel spannend! Als het personeel je snapte (wat bij mijn broer Louis is gebeurd) stopte ze je in 'n meelzak als waarschuwing en idd ook met z'n alle na schooltijd van de band af (glijbaan). En bij Meulemans hadden ze in de kantine een apparaat met koffie en chocolademelk dus wij vroegen altijd aan het personeel van Meulemans een muntje, want die chocolademelk vonden we toch wel erg lekker!

Rini de Groot. zei op 9 oktober 2019 om 04:35 uur

Christa bedankt, dat zijn mooi beschreven herinneringen, wel een beetje gevaarlijk achteraf. ?

Paul zei op 11 juni 2020 om 20:11 uur

Volgens mij is dit Toontje Bergers uit Schaijk. Zijn twee broers werkten er ook.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 12 juni 2020 om 10:58 uur

Ah, bedankt voor deze naam, Paul, die noteren we bij de foto. Enig idee in welke periode (ongeveer) de foto kan zijn gemaakt?

Paul zei op 12 juni 2020 om 11:18 uur

De foto is van rond 1960. In de grote vakantie ging ik als 14-jarige met een vriendje mee met de vrachtwagen, die bestuurd werd door zijn oom Toon, zakken voer laden en lossen. De zakken van 25 kilo waren veel te zwaar voor hem, maar ik had er geen moeite mee. Tot Oud Gastel toe werd er rond gebracht.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 14 juni 2020 om 11:42 uur

Dank je wel voor deze mooie aanvulling, Paul. Nu hebben we én een datering van de foto én een mooie anekdote erbij!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 28 oktober 2010 om 09:08 uur

Een Wandeling door Ravenstein

vertelde op 7 november 2008 om 12:51 uur

De schouders eronder!

vertelde op 13 november 2015 om 09:25 uur

Mainport Ravenstein