i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Maashees en Overloon
Tags:

De Goeystraat in Maashees

vertelde op 23 november 2012 om 11:19 uur

Volgens de beschrijving van de foto zijn we beland in 1966. We kijken naar de kleuterschool die in 1959 is gebouwd. Dat was een uitkomst voor de jongste inwoners van Maashees (en hun ouders!) want tot die tijd gingen de kleuters naar Vierlingsbeek op school.

Een lang leven zou dit gebouwtje kennelijk niet beschoren zijn want volgens overlevering is het inmiddels al weer jarenlang verdwenen. Opvallend is ook het beeld op de voorgrond. Worden er feestvierders uitgebeeld, muzikanten misschien?

Kortom, deze foto roept talloze vragen op! Wie zaten er op de kleuterschool en hebben daar herinneringen aan? Wie weet meer over het beeld? Of wie woonde (of woont) aan De Goeystraat en zag de straat door de jaren heen veranderen? Oftewel, wie blaast het stof van deze foto en vertelt de geschiedenis van deze straat, van de school of van het beeld? Laat het ons weten!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Theo Franssen zei op 30 november 2012 om 13:17 uur

Deze kleuterschool is inderdaad in 1959. Daarvoor had Maashees wel degelijk een eigen kleuterschool. Dit gebouw stond richting Venray pal aan de Monseigneur Geurtsstraat, op de plek waar nu de grote fabriekshal van Havens staat. Mijn eerste jaar op de kleuterschool (58-59) heb ik in dit gebouw doorgebracht en mijn tweede jaar (59-60) in het nieuwe gebouw aan de Goeijstraat (nummer 4 op precies te zijn). Dit gebouw is gesloopt eind jaren 80, waarna ter plaatse vijf seniorenwoningen gebouwd zijn die sinds medio 1991 bewoond worden. De kleuterschool heeft toen onderdak gevonden aan de andere kant van de Goeijstraat in de lagere school. Het beeld, voorstellend zingende en muziek makende kinderen, is toe meeverhuisd en staat nu nog steeds precies tegenover de plek op de foto.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 30 mei 2013 om 14:12 uur

Opening van de kleuterschool

vertelde op 7 mei 2009 om 16:40 uur

Geen school voor Groeningen!

vertelde op 4 december 2009 om 10:19 uur

De Openbare Lagere School