i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Waalwijk
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 1 januari 2015 om 11:07 uur

De H. Bernadettekerk werd afgebroken in 2008 en lag aan de Dr. Schaepmanlaan 33. Je kunt hier je herinneringen delen aan het leven in de voormalige parochie en aan de pastoors van toen.

Denk bijvoorbeeld aan J.A. Oomens. Hij werd in 1963, op 46-jarige leeftijd, benoemd tot bouwpastoor in Waalwijk. Hij koos de H. Bernadette als beschermheilige van de nieuwe parochie. Deze kerkgemeenschap kwam te liggen op het grensgebied van de parochies St. Johannes de Doper en St.-Clemens.

De parochie was gesticht, maar een kerk moest nog worden gebouwd. Deze opende in 1964 de deuren. Het was een sober, modern godshuis zonder toren. Het gebouw behoorde tot de acht zogeheten 'sporthalkerken' in Brabant, alle ontworpen door architect A. van Merendonk.

Pastoor Oomens (collectie KDC)Pastoor J.A. Oomens (Foto: collectie Katholiek Documentatie Centrum, id.nr. AFBK-2A6980) De H. Bernadettekerk (collectie Streekarchief Langstraat Heusden Altena)De H. Bernadettekerk (Foto: collectie Streekarchief Langstraat Heusden Altena, id.nr. WAA04515, fotograaf onbekend)

 

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: