i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Bergen op Zoom
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 2 maart 2017 om 09:48 uur

De kerk was het middelpunt van de parochie. Maar wat weet jij nog van de pastoors, die de heilige mis verzorgden in de Josephkerk? Of van hun kapelaans? Over deze mannen Gods weet jij vast nog boeiende verhalen te vertellen. Deel ze met ons!

Misschien herinner je je bijvoorbeeld nog pastoor Jos. Schets, die in 1938 in de parochie aan de slag ging en daar ook nog in de jaren vijftig de scepter zwaaide. Hij had toen maar liefst drie kapelaans. Hun namen waren A. Douenburg, Chr. Backx en Etienne Smits. Het was dan ook een flinke parochie, die toen zo'n 4000 zielen telde. Alle hulp in de pastorale taken was dus welkom. En je weet vast ook nog wel wat te vertellen over pastoor W. Ooijens, die in 1960 de Josephkerk onder zijn hoede kreeg. Je kunt hieronder al je herinneringen met ons delen.

De H. Josephkerk

 

 

De St. Josephkerk in 1950, met nieuwe torenbekroning. De oude ging verloren door oorlogsschade in 1944. Lange tijd had deze kerk de hoogste toren van Bergen op Zoom, hoewel het verschil met 'De Peperbus' (de toren van de Gertrudiskerk) klein was. In 1972 werd de Josephkerk gesloopt. (Foto: © Job van Nes 2009, bron: reliwiki.nl)

Pastoor SchetsPastoor Jos. Schets (Katholiek Documentatie Centrum, AFBK-2a14569)

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 15 juli 2019 om 14:46 uur

Onderzoeker Willem Kruf dook in de geschiedenis van vloertegels van diverse kerken, waaronder die van de St. Josephkerk in Bergen op Zoom . Klik hier om dat verhaal te lezen:

https://www.bhic.nl/media/document/file/tegels-gertrudiskapel-2-3-2015-en-herzien-7-6-2019.pdf?6-0-15

Met dank, Willem!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: