i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Tilburg
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 16 april 2015 om 10:01 uur

Als er één kerk het beeld van Tilburg bepaalt, dan is het wel de Jozefkerk aan de Heuvelring, vandaar ook de Heuvelse kerk genoemd. Het is een fraai neogotisch bouwwerk met twee markante torens van elk 72 meter hoog.

Wie een beetje verstand van zaken heeft, ziet dat architect H.J. van Tulder zich mede heeft laten inspireren door de Franse gotiek, maar ook door de Sint-Jan in Den Bosch. Deze trotse stadskerk kwam tot stand in de jaren 1872-1889 en werd in de jaren 1950 nog enigszins vergroot.

In de jaren vijftig en zestig stonden de kerk en parochie onder de hoede van pastoor F. van Miert. Hij werd in zijn pastorale taken bijgestaan door de kapelaans P.M.C. Elsen en J.A. van de Rijdt. Over hen en de andere geestelijken van de Heuvelse kerk van vroeger doen vast nog boeiende verhalen de ronde. Deel ze met ons hieronder.

De HeuvelkerkDe Heuvelkerk (foto: BHIC / F. van de Pol, 2013) Pastoor Van MiertPastoor F.I.A.M. van Miert (foto: collectie Katholiek Documentatie Centrum, id.nr. AFBK-2a14055)

 

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: