skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Jaël Jonkman
Jaël Jonkman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Jaël Jonkman
Jaël Jonkman RA Tilburg

De klant is koning!

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 7 januari 2011
bijgewerkt op 18 november 2013
“Klantvriendelijkheid”. Waar je dit woord vaak hoort uitspreken, moet je als klant oppassen, want dan gaat het niet goed. Maar in de winkel van Van der Heijden in Nistelrode wisten ze heel goed hoe het hoorde: de klant vroeg, en kreeg prompt het gevraagde, zij het na betaling.

Bovendien – zo stellen we ons voor – was er tijd voor een praatje. Wat een diversiteit aan artikelen, en dan te bedenken dat achter de rug van de fotograaf nog veel meer was uitgestald!

Wie stonden hier achter de toonbank? En hoe is het in Nistelrode gesteld met de herinneringen aan deze winkel?

Het BHIC hoort dat graag van je!

Reacties (9)

miriam dietrich-fransen zei op 20 januari 2011 om 16:39
Hallo,
De rechtse dame is Nelly (smits) van der Heijden en de linkse is Sjaan (fransen) van der Heijden. Resp. mijn tante en mijn moeder. de man ertussen is een oom van mij ik zal eens aan mijn moeder navragen welke broer het is. Mijn moeder moet nog regelmatig het boodschappenlijstje opnoemen als ze iemand tegenkomt waar ze altijd wekelijks boodschappen op moest gaan schrijven om later weer te bezorgen. Het begon met Koperpoets, kachelpoets, zachte zeep. etc etc.
Gerrit Smits zei op 20 januari 2011 om 21:33
Hallo die rechtse dame is Nelly en de linkse is Sjaan Fransen en die heer is Martien v/d Heijden die de boodschappen bij de mensen thuis kwam brengen.
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 21 januari 2011 om 09:51
Miriam en Gerrit, fijn dat jullie de namen van de mensen achter de toonbank wisten - bedankt! En zo te horen was in deze winkel de klant inderdaad koning.
Sjaan (fransen) van der Heijden zei op 24 januari 2011 om 17:21
Ik moet even corrigeren. De man op de foto is mijn vader Gerardus van der Heijden (Gradje). Deze winkel is geopend in 1955. Deze winkel heeft bestaan tot 1996 toen is de laatste kruidenierswinkel in Nistelrode gesloten.

We werkten met ons pap en 3 kinderen in de winkel. We gingen bij de klanten thuis boodschappen opschrijven en later in de week die boodschappen bezorgen. Weer of geen weer altijd erdoor en alles op de fiets. In de winter was het soms zo dat het wiel van je fiets niet meer rond ging door de hoge sneeuw, dan moest je je fiets dragen. Er zat niets anders op. Later hadden we een volkswagen bus, dat was een flinke vooruitgang. De (13) kinderen gingen trouwen en mijn broer André nam de winkel over. Deze heeft de winkel tot 1996 open gehouden, de boodschappen werden toen ook nog thuisbezorgd.
Er zijn meer foto´s beschikbaar.
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 25 januari 2011 om 07:57
We mogen dus aannemen dat de man op de foto Grad van der Heijden is, en niet Martien. Sjaan zal haar eigen vader vast hebben herkend. Bedankt, Sjaan!
En mooi dat jullie zo in de weer waren om de boodschappen bij de klanten thuis te krijgen.
Tot slot: foto's zijn hier altijd welkom; na scanning krijg je ze gegarandeerd terug!
Gerrit Smits zei op 25 januari 2011 om 20:36
Het klopt wat Sjaan schrijft want Sjaan kwam de boodschappen opnemen en zijn broer kwam het afleveren bij ons thuis het was een mooien tijd in die jaren en het was ook supermarkt die kroon winkel van toen
Robert Kuijpers zei op 17 januari 2015 om 16:59
Ik heb tot 1972 in Nistelrode gewoond tot m'n ouders het mooie en vriendelijke dorp verlieten. Ik kende de weg behoorlijk goed in en rond Nistelrode (oa door achter de brandweer aan te fietsen als er weer eens brand was). Toch zegt deze winkel me in eerste instantie niets. Waar lag die precies?
Martie
Martie zei op 20 januari 2015 om 16:57
Robert, deze winkel lag aan de rand van t dorp op de weg naar Heesch (aan de linkerkant van de weg). Net voorbij t cafe van Pieter van den Heuvel.
Robert Kuijpers zei op 29 januari 2015 om 18:56
Martie, bedankt voor je info. Tja, ik was elf toen ik Nistelrode moest verlaten vanwege de verhuis van m'n ouders. Maar ik heb het mooie dorp en de omgeving nooit vergeten, zou er zo willen wonen. Maar dan was het niet ver van een vriend van m'n vader, de afvaldienst van Delissen? Er ongeveer tegenover.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen