i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Budel
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 2 oktober 2016 om 09:48 uur

De kerk stond centraal in het godsdienstige leven van vroeger, maar de bezieling moest komen van meneer pastoor en zijn kapelaans. Wat weet jij nog van de priesters die vertoefden in de 'sporthalkerk' De Goede Herder? Vertel het ons!

Denk bijvoorbeeld aan de pastoor met wie het allemaal begon, de eerwaarde heer F.G.J.A. (Frans) van Esch. Hieronder staat hij op de foto. Herken je hem nog? Deze zogeheten 'bouwpastoor' werd, aldus de Piusalmanak, op 1 augustus 1964 benoemd als degene die deze kerk leven in moest blazen. Hij was toen 43 jaar. De Goede Herder, gelegen aan de Cranendoncklaan, opende datzelfde jaar de deuren. Na veertig jaar van dienst werd deze weer aan de eredienst onttrokken. Wat in 2012 volgde was het tragisch lot van wel meer van zulke 'verweesde' kerken: de sloophamer.

Je kunt hieronder al je verhalen over deze kerk en de mannen Gods die daarvan het gezicht waren met ons delen. We zijn benieuwd.

Pastoor Van Esch  

Pastoor Van Esch tijdens het 60-jarig priesterjubileum van pastoor Wim Thijssen in de parochie van de Goede Herder, 5 juni 1999. V.l.n.r. deken Wim van Meijl, pater Verhoeven, Thijssen en Van Esch (Fotocollectie RHCe, 46268, Heemkundekring 'De Baronie van Cranendonck')

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

sjef Vlassak zei op 31 oktober 2019 om 21:42 uur

Kerk is opgeleverd in 1967.
Voorheen was er een noodkerk bij Nic Lammers

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: