i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Gemert
Periode: 1946 - 1950
Tags:

De motorcoureurs

vertelde op 14 juni 2017 om 13:55 uur

In het “Wolfsbos” woonde de familie Boerdonk, waar altijd wel wat was te beleven. Zoon Harry had een motorfiets gekocht en wat voor één! Een 98 cc, en hard dat dat die reed! Wel 45 km per uur, niet te geloven. Trots reed Harry rond, hij voelde zich de held van de buurt.

Het kon niet lang uitblijven of de buurjongen “Foep uit de Wolfsbos” had er ook een gekocht. Trots als een pauw werd het monster bij Boerdonk getoond. Harry stelde voor om samen een ritje te maken.

Via de binnenwegen ging het richting Mill. Op de grote weg daar zouden ze wel eens laten zien hoe hard ze wel konden. Gezamenlijk reden ze naast elkaar, toen Harry in de verte plotseling de politie met een zijspan zag staan. Aangezien ‘Foep’ nog geen rijbewijs had, liep hij regelrecht in de val. Harry riep tegen zijn maat, “gewoon doorrijden, ik draai om.” Harry keerde om en keek gemaakt ‘angstig’ over zijn schouder. Hij gaf vol gas en keek weer achterom en herhaalde dat een paar keer. Daar zag hij de agenten hun motor met zijspan starten en hem achterna rijden. Ze passeerden ‘Foep’ in volle vaart en lieten hem ongemoeid.

Zodra de agenten dichtbij gekomen waren, reed Harry een zijweg in. Het zijspan had wat meer vermogen en haalde Harry in, de agenten gaven hem een stopteken. Harry stopte, een agent vroeg naar zijn rijbewijs. Daar was natuurlijk niets op aan te merken. “Zo, en waarom reed gij zo plotseling terug?” was de vraag. “Ik was wat vergeten en ga dat nu thuis halen. Ik riep nog tegen mijn vriend dat hij moest wachten, maar ik denk dat hij het niet heeft gehoord en doorgereden is.”

De agenten voelde wel aan dat ze in de maling waren genomen, maar konden niets doen. Ze startten het zijspan en reden richting Volkel. Harry wachtte tot de heren uit zicht verdwenen waren en vervolgde zijn weg naar Mill, waar de twee motorcoureurs hartelijk hebben gelachen om de geslaagde stunt…

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 15 juni 2017 om 09:07 uur

Ha, mooi verhaal Martien! In welke periode heeft zich dit ongeveer afgespeeld?

Martien v, Dooren zei op 15 juni 2017 om 10:33 uur

al mijn verhalen speelde zich af in de vijftiger en zestiger jaren.
vele van de personen heb ik persoonlijk gekend Gemert herbergde nu eenmaal veel Markante mensen die gekke streken uithaalde om een ander te laten lachen , als de stunt geslaagt was hadden ze er zelf het meeste plezier van , er komen er nog meer .
zo heb ik er vele ingesproken bij Radio Centraal .
in deze tijd gaat er helaas veel verloren zo verzamel ik voordrachten die vroeger op bruiloften voorgedragen werden , en oude liedjes , spreuken en gezegde s
alles gaat naar de Heemkring in Gemert onder het motto
ed de verzameling artikelen naar een museum.
DAT HET NIET VERLOREN GAAT

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 15 juni 2017 om 10:47 uur

En daar zijn we hartstikke blij mee, Martien! We kijken uit naar je volgende bijdrage!

René van Dongen zei op 31 juli 2017 om 13:04 uur

Als motorsportliefhebber trok dit verhaal meteen mijn aandacht natuurlijk.
ik kan alleen maar zeggen 'chapeau' voor deze slimme list!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 26 juni 2015 om 12:17 uur

De auto van mn opa uit Reek

vertelde op 2 augustus 2015 om 17:54 uur

Het Fordje van m'n vader

vertelde op 16 november 2012 om 11:59 uur

Het Dafje