i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Roosendaal en Nispen
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 2 januari 2016 om 09:48 uur

De kerk was het middelpunt van de parochie. Maar wat weet jij nog van de pastoors, die de heilige mis verzorgden in de O.L. Vrouwekerk aan de Doctor Schaepmanlaan? Of van hun kapelaans? Over deze mannen Gods weet jij vast nog boeiende verhalen te vertellen. Deel ze met ons!

De O.L. Vrouw van Fatima

De O.L. Vrouw van Fatima aan de Doctor Schaepmanlaan 90 in Roosendaal. Architect: J. Hurks. Stijl: Delftse School. (Foto: © Job van Nes 2009, bron: reliwiki.nl)

Wie waren tijdens het 'rijke roomse leven' het gezicht van de O.L. Vrouw van Fatima? De kerk, in 1952 in gebruik genomen, is inmiddels aan de eredienst onttrokken. In 2004 vond er de laatste eucharistieviering plaats. Maar hoe zat het nou in de jaren vijftig? Zat het godshuis toen nog stampvol?

Pastoor Theeuwes

Pastoor Norbertus Theeuwes van de Fatimaparochie bij een doopplechtigheid. Weet iemand wanneer deze foto is genomen? (West-Brabants Archief, BFP00695, Collectie Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale)

Je herinnert je misschien nog wel enkele van de priesters van toen. Goede kans dat de priester Norbertus Theeuwes, te zien op de foto tijdens een doopplechtigheid, er een van is. Want hij was de eerste pastoor die het in deze kerkgemeenschap (midden jaren vijftig zo'n 3400 zielen) voor het zeggen zou krijgen. En halverwege de jaren zestig verzorgde hij daar nog steeds de heilige mis. Hij stond er niet alleen voor. In de jaren vijftig beschikte Theeuwes bijvoorbeeld over de hulp van de elf jaar jongere kapelaan W.C. Baars.

Je kunt hieronder al je verhalen kwijt. We zijn benieuwd!

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: