i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Someren
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 1 januari 2017 om 07:51 uur

De kerk was het middelpunt van de parochie. Een plek van bezinning, bijpraten over alledaagse dingen en natuurlijk deelname aan de heilige mis. Om alles in goede banen te leiden was er de pastoor. Welke herinneringen leven er nog aan de pastoors en kapelaans van de O.L. Vrouwekerk?

De doop, de eucharistie, de biecht, het vormsel, het huwelijk, de ziekenzalving... Denk ook aan processies, bijvoorbeeld. En dat waren nog maar de formele aangelegenheden. Als gelovige had je vroeger vaak te maken met allerlei 'mannen Gods'. Kun je ze nog voor de geest halen? Hoe heette nou ook alweer die pastoor van het huisbezoek? Je weet er vast nog een of twee te noemen.

Pastoor Meyers

Plechtige eerste steenlegging van de nieuwe O.L. Vrouwekerk door pastoor Meyers, Someren-Eind 21 oktober 1956. (Fotocollectie RHCe, 119951, fotograaf onbekend)

Denk aan pastoor G.J.N. Meyers, hiernaast op de foto. Hij ging in 1953 aan de slag als bouwpastoor van de nieuwe parochie O.L. Vrouwe Tenhemelopneming. Datzelfde jaar kreeg hij trouwens ook de H. Lambertusparochie van Someren-Eind onder zijn hoede, zo valt te lezen in de Piusalmanak.

Over Meyers en de andere geestelijken van deze kerk weet jij vast nog wel een anekdote of twee. Je kunt die hieronder met ons delen. We zijn benieuwd!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: