i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geldrop
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 17 augustus 2016 om 11:12 uur

De Josephkerk in Geldrop werd ingewijd in 1932. In deze typische volkskerk, uit de koker van de architecten B.J. Koldewey en C.M. van Moorsel, werd in maart 2010 voor het laatst de heilige mis gevierd. Wat weet jij nog van de mannen Gods die het vroeger voor het zeggen hadden in dit godshuis? Wie was ook alweer die man met het witte boordje? Over meneer pastoor en zijn kapelaan gaan vast nog boeiende verhalen rond. Deel ze met ons!

Staat pastoor F.A.J. Pessers je bijvoorbeeld nog helder voor de geest? Of had je in die dagen vooral contact met meneer kapelaan? De priester Th.A. Versteegde was kapelaan van de St. Josephkerk onder pastoor Pessers. Op de foto hiernaast is hij al wat jaren ouder, maar misschien herken je hem toch nog wel. Samen met pastoor Pessers waakte hij midden jaren vijftig voor het zieleheil van zo'n 3.600 katholieken, zo staat in de Piusalmanak. Een andere kapelaan uit die tijd was L.J. Nabuurs.

Reageer hieronder met je verhalen over het roomse leven zoals zich dat vroeger in en rondom de St. Josephkerk afspeelde. Was jij een van de parochianen?

 

Rechts: Th.A. Versteegde, benoemd tot kapelaan van de St. Joseph in 1949 (Katholiek Documentatie Centrum, AFBK-2a15029)

Th.A. Versteegde was kapelaan van de St. Jozef
Geldrop, H. Josephkerk (BHIC, collectie Provincie Noord-Brabant)
De H. Josephkerk in Geldrop
Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: