i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Asten
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 13 november 2017 om 07:51 uur

Eerst was er een noodkerk genaamd St. Jozef, in 1967 geopend en vijf jaar later gesloten. Toen, in 1972, opende de definitieve Jozefkerk de deuren. Welke verhalen weet jij nog over het roomse leven in de bijbehorende parochie?

Over de H. Jozefkerk is helaas maar weinig informatie te vinden. Dat geldt vooral voor de noodkerk op de hoek van de Daliastraat en Ficusstraat, ingewijd in 1968. Dat gebouw was een ontwerp van architect Hurkmans en bedoeld om een bouwperiode te overbruggen. De parochie was immers nieuw, en een eigen kerkgebouw was er nog niet.

De Jozefkerk van '72 lag net als de noodkerk aan de Lienderweg. Het was een modern gebouw, ontworpen door de gebroeders De Vries. De noodkerk werd gesloopt.

Inmiddels is de Jozefparochie opgeheven en de kerk die daarvan het middelpunt was aan de eredienst onttrokken. Dat laatste gebeurde op 1 december 2006. Het gebouw kreeg een nieuwe bestemming als kunstuitleen en expositieruimte.

We nodigen je uit om hier je herinneringen te delen aan het leven in de bijbehorende parochie en aan de priesters die er vroeger de scepter zwaaiden. Hoe heette nou ook alweer die man in het zwart met het witte boordje? Wie doopte al die pasgeborenen? Wie deelde de communie uit?

 

Foto: Jos Pé. Bron: RHC Eindhoven

Foto: Jos Pé. Bron: collectie Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, fotonummer 225132

Wat weet je bijvoorbeeld nog van de bouwpastoor, Theo Klomp Bueters? Dit was de priester die in 1967 de Jozefparochie onder zijn hoede kreeg.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Andre Seijkens zei op 3 maart 2018 om 10:49 uur

Toen ik in 1968 de comunnie deed was dat door pastoor de klein

Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 5 maart 2018 om 11:11 uur

Weet u of de bouwpastoor Theo Klom Bueters toen al weg was?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: