i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Ravenstein
Tags:

De standerdmolen van Keent

vertelde op 12 augustus 2009 om 11:27 uur

Dit is een oude foto van de houten standerdmolen die vroeger in Keent stond, aan een wiel bij de Uiterdijk, vlakbij bij huidige Oude Maasweg. De molen was gebouwd in 1908.

Vóór de Maaskanalisatie stond hij ongeveer halverwege Balgoij en Keent.

Als gevolg van de Maaswerken verloor de molen zijn functie en ging in 1937 over in handen van de Domeinen (zoals bijna heel Keent).

De foto komt uit mijn eigen bezit.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Arno van Zwam jr. zei op 8 september 2009 om 21:44 uur

Hallo,
de molen was eigendom van de heer Broeren, de heer Broeren woonde op de toen genaamde Hoevenweg nu genaamd oude Maasweg, hij maalde voor boeren uit de kern Keent roggemeel wat gebruikt werd voor varkensvoer uiteraard ook ander meel voor bakkers uit de omgeving. Zo ook mijn opa die met zijn grote gezin naast de molen en molenwiel woonde. Zijn woning (boerderij) bezat een bakhuisje, hij bakte daar voor de kern Keent en iets verder het brood af zoals nu in de supermarkt gebeurd. Het geknede deeg werd in bussen door de boer aangeleverd en opa kneede er nog een beetje aan voordat hij het in het bakhuis afbakte. Het vuur stookte hij met snoeihout van de meidoornhagen die nog steeds in Keent te zien zijn.

Mariët Bruggeman bhic zei op 11 september 2009 om 09:08 uur

Beste Arno,
heel erg bedankt voor je aanvulling bij de foto van de Standerdmolen van Keent. Wat leuk dat je nog precies weet hoe opa zijn vuur stookte en het brood bakte.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: