i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Bergen op Zoom
Tags:

Lees zelf de historie van de Zeeuwse weg in oude krantenartikelen

vertelde op 21 februari 2018 om 21:52 uur

Al in 1839 zijn er plannen om een spoorlijn tussen Vlissingen en het Duitse Rijnland aan te leggen. Maar het duurt nog tientallen jaren voor dat er een trein rijdt. Ook de Zeeuwse weg heeft een lange ontstaansgeschiedenis. Benieuwd hoe dit allemaal is gegaan? Lees zelf mee in oude kranten van toen.

Het traject Roosendaal - Bergen op Zoom is op 23 december 1863 geopend en pas op 1 juli 1868 rijdt de trein door naar Goes. Ook de weg naar Zeeland kent een lange aanloop: al sedert 1864 is er ook aandacht voor maar deze komt er uiteindelijk pas in 1916.

Wil je weten hoe dit tot stand is gekomen en hoe plannen voor de “Zeeuwse weg” zich hebben ontwikkeld? Onderzoeker Willem Kruf heeft artikelen uit oude kranten uit de 19de en 20ste eeuw achterelkaar gezet zodat je zelf kunt meelezen (klik dan hier). Aangevuld met foto’s en kaarten krijg je zo een overzichtelijk beeld van de verbinding tussen Brabant en Zeeland, die duidelijk ook niet in één dag is gebouwd…

 

 

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 23 februari 2018 om 20:54 uur

Mooi om te lezen hoe het vervoer over land tot stand is gekomen, terwijl het daar vóór nog over veren plaats moest vinden. Bedankt Willem voor het delen van dit verhaal.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 11 februari 2011 om 17:07 uur

Spoorongeluk in Breda in 1879

vertelde op 17 juli 2017 om 13:06 uur

De "elendige" weg tussen Grave en Den Bosch