i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: 's-Hertogenbosch
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 27 mei 2017 om 08:33 uur

De bouw van de Willibrorduskerk begon in 1986 en voorzag in de behoefte aan een eigen gebedshuis voor de inwoners van de nieuwe wijk Maaspoort. Hoe was het om te 'kerken' in dit gebouw en wat weet je bijvoorbeeld nog van meneer pastoor? Vertel het ons!

De St. WillibrorduskerkDe St. Willibrorduskerk (bron: mariajohannes.nl)

Het verhaal van deze kerk begint op 11 maart 1987, met het slaan van de eerste paal. De eerste steen volgde op 20 mei dat jaar, onder het toeziend oog van de emeritus bisschop van 's-Hertogenbosch, mgr. Bluyssen. Natuurlijk volgde ook nog een inzegening van het godshuis. Het plechtig ritueel met de wijwaterkwast en -emmer kwam voor de rekening van bisschop van 's-Hertogenbosch mgr. Ter Schure.

In de decennia daarna moesten tal van kerken in Brabant de deuren sluiten door teruglopend kerkbezoek, maar de St. Willibrordus bleef dat lot gespaard. Het is nog steeds een plek van rooms-katholieke eredienst. Het gebouw valt op door soberheid van stijl. Het ontwerp staat in de traditie van de Bossche School.

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Toine Janssen zei op 28 februari 2019 om 17:00 uur

U noemt Mgr. Bluyssen bisschop van 's-Hertogenbosch op 20 mei 1987, maar dat is hij dan al niet meer. In 1985, enkele maanden voor het pausbezoek, werd hij opgevolgd door Mgr. Terschure. In dit verband was hij dus op dat moment emeritus bisschop van 's-Hertogenbosch.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 11 maart 2019 om 08:31 uur

Hartelijk dank voor deze correcties, Toine, we hebben het aangepast.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: