i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Zeelst
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 30 oktober 2017 om 13:50 uur

Je zou het tegenwoordig niet meer zeggen, maar vroeger had mijnheer pastoor veel te vertellen in zijn parochie. Daarover gaan vast nog veel verhalen in het rond. Wat weet jij nog van de pastoors en kapelaans van de Willibrorduskerk? Vertel het ons!

Wat weet je bijvoorbeeld nog van pastoor B.F.E. van Welie? Hij kwam in 1941, op 46-jarige leeftijd naar Zeelst om daar voor het zieleheil van de bevolking te gaan zorgen. Lange tijd verzorgde hij er vervolgens de heilige mis. Halverwege de jaren zestig deed hij dat nog steeds.

Herken je hem nog op de foto's? Zo te zien had deze man Gods ook een behoorlijke lengte, vergeleken met de heren die naast hem liepen tenminste!

Op de dag van de viering van zijn 40-jarig priesterfeest verlaat pastoor Van Welie de pastorie en wordt daar begeleid door het kerkbestuur. (Katholiek Documentatie Centrum, AFBK-3c465) Pastoor Van Welie

Of herinner je je vooral nog de kapelaans van vroeger? Denk aan G.P.F. Rooymans en W.J. Jacobs, die pastoor Van Welie ondersteunden in de jaren vijftig. Je kunt hieronder je verhalen kwijt over de Willibrorduskerk en de geestelijken die daarvan het gezicht waren tijdens het rijke roomse leven. We zijn benieuwd!

Pastoor Van Welie Pastoor B.F.E. van Welie op de dag van de viering van zijn 40-jarig priesterfeest. (Katholiek Documentatie Centrum, AFBK-3c4658)
 Voorbereiding van het 40-jarig priesterfeest van pastoor van Welie. Links pastoor van Welie, rechts kapelaan Robben.  (Katholiek Documentatie Centrum, AFBK-3c4701) Pastoor Van Welie
Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: