i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Maarheeze
Tags:

Deed A2 Maarheeze de das om?

vertelde op 23 juli 2012 om 09:25 uur

Wie kan mijn geheugen opfrissen aangaande het 'wegrestaurant', dat in het hartje van het dorp aan de oude rijksweg lag en dat nu, voor wat voor doel dan ook, te huur staat? Hoe heette het ook weer?

De verloedering moet in de jaren zestig zijn ingezet, toen de weg A2 werd. Die A2 heeft volgens mij Maarheeze de das om gedaan.

In die tijd was men nog niet zo 'wijs' als in de laatste decennia van de vorige eeuw, toen zulke situaties werden opgelost met ondertunneling en/of verdiepte aanleg, zoals in Best gebeurd is.

Ik heb er een stukje over gepubliceerd.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Guido t'Sas zei op 23 juli 2012 om 10:22 uur

Met hulp via BHIC heb ik geprobeerd deze vraag te beantwoorden. Mijn stukje staat hier: http://www.hhbest.nl/2012/07/18/een-wegrestaurant-in-1958/

Jac. Biemans zei op 24 november 2012 om 12:06 uur

Geachte Heer 's Sas,

Als geboren Maarheezenaar kan ik uw stuk helaas alleen maar onderschrijven. Die onzalige deling van onze kern is een erfenis van het Rijkswegenplan uit 1927. Het valt te hopen dat een eventuele toekomstige verbreding van de A2 ter hoogte van Maarheeze kan worden voorkomen, of kan samengaan met een omlegging of verdiept leggen van die weg daar, zodat het tweedelige dorp weer een geheel kan worden, het verkeer zijn gang kan gaan en de beide door u genoemde historische horecapanden (bijzondere architectuur van de Budelse architect Louis Neeskens uit 1933) niet ten prooi vallen aan sloopwoede. Aan die zijde van het dorp ligt trouwens het vrijwel volledig beschermde historische dorpsgezicht van het dorp. Maarheeze moet in actie komen om verdere aantasting te voorkomen, ja om te keren door ondertunneling of verlegging van de A2, ik doe mee!

annet zei op 5 juni 2014 om 11:53 uur

ja ik zeg gewoon eerlijk plausibel!

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 4 juni 2016 om 16:26 uur

Je ziet het overal. De historie van gemoedelijke dorpsgezichten moet wijken voor de voortrazende economie. Wat doe je er aan als de hoge ome's alleen maar oor & oog hebben voor hun eigen €leefwereld€.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 17 februari 2010 om 12:07 uur

Een geruchtmakende ontvoering

vertelde op 16 maart 2010 om 13:06 uur

De Maasbrug bij Hedel