i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Vierlingsbeek
Tags:

Dodelijke hond

vertelde op 8 mei 2009 om 10:32 uur

Tegenwoordig worden wij vaak voor agressieve honden gewaarschuwd door een bordje met “pas op voor de hond” of “hier waak ik”. In 1928 bestonden zulke bordjes nog niet en bovendien werden honden in die tijd ook zelden aangelijnd. Zo kon het gebeuren dat het Boxmeers Weekblad moest berichten over een “tragisch ongeval”.

Louis Mozes was een alom bekend en gerespecteerd veehandelaar en winkelier in Vierlingsbeek. Bij het verlaten van zijn huis vloog onverwacht de hond van achterbuurman Deenen hem aan en takelde de winkelier ernstig toe. Mozes liep onder andere beten in zijn gezicht op.

In die wonden ontwikkelde zich vervolgens een tetanusontsteking. Die ontsteking werd zo ernstig dat de winkelier in het ziekenhuis in Venlo moest worden opgenomen. Maar de medische mogelijkheden van die dagen waren nog lang niet zover als tegenwoordig.

Twee dagen na de aanval van de hond overleed Louis Mozes aan zijn verwondingen. De gemeenschap was “diep onder den indruk van de tragische dood van den jovialen koopman”.

Een ongeluk komt zelden alleen, zegt het spreekwoord. Dat gold zeker voor de treurende familie Mozes. Kort na het overlijden van Louis Mozes raakte zijn huis ernstig beschadigd door de brand in het naastgelegen gemeentehuis.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 2 februari 2012 om 20:49 uur

Hond in de pot?

vertelde op 16 juli 2013 om 14:40 uur

Niemand wist de bloeding te stoppen

vertelde op 17 december 2010 om 16:03 uur

Dodelijke val