i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Ravenstein
Tags:

Doolhof

vertelde op 18 oktober 2019 om 14:17 uur

We zijn in Ravenstein, waar we in 1981 aan het Doolhof - een toch heel overzichtelijke straat - dit pand aantreffen. Als enige beschrijving hebben wij genoteerd dat dit een woonhuis is. We weten dat het huis er nog steeds staat. Keurig onderhouden en stralend wit gepleisterd. Over dit gebouw zouden we graag wat meer horen!

Doolhof, Ravenstein 1981 (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001053655) Doolhof, Ravenstein 1981 (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001053655)

Het is een ongebruikelijk gebouw met opvallende ramen en van een niet alledaags ontwerp. Het wordt omgeven door monumentale bomen en zelfs door iets wat op een gracht lijkt. Redenen voor ons om ons af te vragen hoe oud dit pand is en of het wel altijd een woonhuis geweest is, want daar zijn we niet bij voorbaat van overtuigd.

Kijk naar Toen

Ken jij dit gebouw en zijn geschiedenis? Alle informatie en herinneringen zijn welkom. We horen graag van je. Je kunt reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

feliz zei op 22 oktober 2019 om 14:14 uur
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 22 oktober 2019 om 15:25 uur

Haha, dank je wel, Feliz, dat is een fijne vriend om te hebben ;) De geschiedenis van dit pand wordt hier mooi uiteengezet, dank je wel!

Mogelijk zijn hier ook mensen die zelf in het pand hebben gewoond? Of die bepaalde herinneringen hebben aan deze locatie? We horen het graag!

Jeroen Arts zei op 31 oktober 2019 om 20:57 uur

Op de website van de heemkundekring staat: "Zicht op 'het witte huisje' aan de Doolhof. Rond 1880 werd het huidige pand gebouwd, waarschijnlijk met gebruik van de oude bouwmaterialen. Het bijzondere aan dit huisje zijn vooral de ramen en de overhoekse schoorsteen. In de bovenlichten van de deur en de ramen bevinden zich bijzondere smeedijzeren versieringen en twaalf gebeeldhouwde kopjes van mannen en vrouwen."

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 19 september 2017 om 11:18 uur

De stilte voor geen storm

vertelde op 9 oktober 2012 om 14:54 uur

Huize Nazareth in Ravenstein

vertelde op 1 oktober 2018 om 14:56 uur

Soos Pong Ping